سلامت کودک

تقویت حافظه دیداری کودکان

تقویت حافظه دیداری کودکان

با سلام خدمت دوستان و همراهان همیشگی هدهد. امروز با مطلب اهمیت تقویت حافظه دیداری کودکان در خدمت شما هستیم. قرار بر این است که شما را با مفهوم تقویت حافظه دیداری، اهمیت آن، تشخیص سطح حافظه دیداری کودک، نقش آن در یادگیری ریاضی و همچنین چندین اسباب بازی را به شما معرفی می‌کنیم و به یکسری از ابهاماتی که در این زمینه ممکن است برایتان رخ دهد پاسخ داده، پس با در ادامه مطلب تقویت حافظه دیداری کودکان همراه باشید.

حافظه دیداری چیست

حافظه دیداری چیست

به مهارت فرد در یادآوری اجسام و چیزهایی که مشاهده می‌کند، حافظه دیداری می‌گویند. کودکانی که دارای حافظه دیداری خوبی هستند نسبت به کودکانی که از حافظه دیداری ضعیف‌تری برخوردارند، در خواندن و نوشتن عملکرد بهتری دارند. زمانی که کودک شما کلمه یا جمله‌ای می‌نویسد.

اگر در به یادآوردن شکل نوشتاری آن با مشکل مواجه شود دچار ضعف حافظه دیداری شده است. البته نگران نباشید شما می‌توانید برای تقویت حافظه دیداری کودکان این مشکل را حل کرده و در بهبود او کمک کنید.

اهمیت تقویت حافظه دیداری کودکان مدرسه ای

اگر کودک شما که تازه به مدرسه می‌رود در یادگیری و یادآوری حروف،کلمات و جملات با مشکل مواجه است، به او سخت نگیرید و او را تنبل نپندارید؛ بلکه او دچار ضعف حافظه دیداری است و در به‌خاطر سپردن تصاویر دچار مشکل می‌شود.

کودکان ممکن است بدخط یا در نوشتن کند باشند و حروف و اعداد را با یکدیگر اشتباه گرفته و در امتحانات نیز نمرات مورد انتظار شما را نگیرند. پس تقویت حافظه دیداری کودکان می‌تواند در این رابطه کمک کند تا بواسطه بازی کردن با آن‌ها این مهارت در ایشان تقویت شود.

حافظه دیداری در یادگیری ریاضی

در تحقیقی که توسط چندین محقق از دانشگاه کمریج انگلستان در رابطه با نوعی اختلال در یادگیری ریاضی بر روی هزار کودک 9 ساله صورت گرفته است، حدود 6 درصد آن‌ها درگیر این اختلال بودند. در حالی که ایشان هم از نظر هوش استاندارد بوده و در خواندن و نوشتن ماهر بودند.

پیشنهاد مطالعه  رشد مغزی کودک

کودکانی که به این اختلال دچار هستند که نام دیگر آن دیسکلاکلیا است، به سختی متوجه اعداد ریاضی می‌شوند. برای مثال آن‌ها نمی‌توانند تصویر اعداد را با دست نشان دهند. ایشان در یادگیری شمارش و خواندن ساعت، شمارش اعداد و جداول ضرب و تقسیم دچار مشکل هستند و برای حل کردن یک مسئله ساده نیازمند استفاده از انگشتان دست هستند.

مشکلات کودکان دارای ضعف حافظه دیداری

مشکلات کودکان دارای ضعف حافظه دیداری

  • اختلال در نوشتن اعداد، حروف، کلمات و جملات
  • فراموشی تصاویر اعداد و کلمات و ناتوانی در تشخیص
  • ناتوانی در بیان ساعت، فراموش کردن اسم افراد
  • انجام ندادن تکالیف محوله به دلیل فراموشی

برای رفع این مشکلات و تقویت حافظه دیداری کودکان در ادامه با ما همراه باشید.

تشخیص سطح حافظه دیداری کودکان

به گفته مجموعه Ot mom learning activities اگر کودک شما دچار مشکل و ضعف حافظه دیداری است، احتمالا بخواهید بدانید که دقیقا در چه سطحی قرار دارد تا برای او مراتب رشد را فراهم کنید؛ در ادامه چندین مورد برای سنجش حافظه دیداری کودکان آورده‌ایم که می‌توانید از این موارد برای تقویت حافظه دیداری کودکان استفاده کنید:

  1. او را در به یادآوردی کلمات، اعداد و تصاویر ارزیابی کنید.
  2. تشخیص اعداد و حروف او را مورد سنجش قرار دهید.
  3. مهارت‌های چهارگانه ریاضی شامل جمع، تفریق، ضرب و تقسیم او را بسنجید و باهاش تمرین کنید.
  4. دست‌خطش را ارزیابی کنید و او را با نوشتن املا و انشاء امتحان کنید.

چند بازی جهت تقویت حافظه دیداری کودکان

چند بازی جهت تقویت حافظه دیداری کودکان

  • لگو: لگوها در بهبود حافظه دیداری و تصویرسازی کمک می‌کنند. برای مثال شما لگویی را تصور کنید که پس از کامل شدن به شکل یک ماشین در می آید، وقتی بخشی از آن را تکمیل کردید دچار یک تلنگر می‌شوید تا تصویر کامل لگو را حدس بزنید.
  • مکعب روبیک: این بازی به حوصله و حافظه دیداری زیادی نیاز دارد و شما اگر حوصله کافی برای بازی ندارید اصلا سراغ این بازی نروید. اما اگر دقت و فنون بازی را یاد بگیرید، این بازی در رشد فکری شما تاثیر فراوانی می‌گذارد. شما باید تک‌تک حرکاتی که در این بازی انجام می‌دهید را به خاطر بسپارید تا در قدم‌های بعدی به آن‌ها بازگردید و مکعب خود را کامل کنید. باور کنید حتی من که تابحال قادر به درست کردن آن نبوده‌ام نیز میتوانم لذت کامل کردن آن را حس کنم.
  • منچ و مارپله: منچ و مارپله که نیازی به معرفی ندارد ولی زمانی که شما تاس پرتاب می‌کنید و عدد آن مشخص می‌شود؛ تصویری از محلی که قرار است مهره خود را قرار دهید، ساخته می‌شود.
  • شطرنج: شما در بازی شطرنج مدام باید حرکات بعدی خود و حریف را ارزیابی کنید و همچنین با حرکاتی که هرکدام از مهره‌ها می‌توانند انجام دهند آشنایی لازم را داشته و به خاطر بسپارید. این بازی نه تنها در تقویت حافظه دیداری به شما کمک می‌کند، اعتماد به نفس شما را نیز افزایش می‌دهد. شطرنج نیز می‌تواند جهت تقویت حافظه دیداری کودکان ، به عنوان یک بازی استفاده شود.
  • اسباب بازی شعبده بازی: اسباب بازی شعبده بازی از یک گوی کامل و یک گوی نصفه تشکیل شده است و به این صورت بازی می شود که با برداشتن گوی و نمایان کردن نصفه گوی دیگر دیگران را شگفن زده کنید. دنبال کردن مراحل شعبده بازی و هماهنگی دست و چشم به تقویت حافظه دیداری کمک می کند.
پیشنهاد مطالعه  انواع اسباب ‌بازی برای کمک به راه رفتن کودک

شما می‌توانید این محصولات را از طریق سایت فروشگاه هدهد به راحتی خریداری نمایید و برای تقویت حافظه دیداری کودکان استفاده کنید.

جمع بندی

در نهایت این شمایید که تصمیم می‌گیرید که چه راهی را برای رشد و تقویت فرزند خود در پیش بگیرید. ما به شما راه های تقویت حافظه دیداری کودکان را پیشنهاد دادیم و مزایا و راه‌حل‌هایی که برای آن وجود دارد را به شما نشان دادیم؛ اما حتی برای یکبار هم که شده است این راه را هم امتحان کنید.

2 دیدگاه در “تقویت حافظه دیداری کودکان

  1. soraya گفت:

    با سلام مطلبتون مثل همیشه عالی بود ولی ایکاش اسباب بازی های فکری بیشتری معرفی میکردین که بتوانیم برای کودکان عزیزمان تهیه کنیم

    1. ادمین محتوا گفت:

      درود
      بله حتما محصولات بیشتری معرفی می کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *