سلامت کودک

هوش حرکتی کودکان

هوش حرکتی کودکان

 سلام به همراهان همیشگی هدهد با مقاله هوش حرکتی کودکان در خدمت شما هستیم! به مهارت تکان دادن دست ها و پاها وکیفیت استفاده از آنها را میگویند. این مهارت قابلیت کار با اجسام و وسایل را در وجود کودک تقویت میکند و باعث میشود که بتوانند که حرکاتی را با کنترل کامل و با استفاده از اعضای بدن خود انجام دهند.

این هوش در ورزشکاران بسیار بالا تر از انسان های عادی است؛ کسانی که هوش حرکتی بالایی دارند میتوانند حرکات حرکات پیچیده تری را با آمادگی جسمانی بالاتری انجام دهند.

در ده سال گذشته، بسیاری از کارشناسان نظری و عملی سعی کرده‌ اند تا استراتژی‌ ها و روش‌ های ارزیابی مهارت حرکتی کودکان را از دیدگاه ‌های مختلف بررسی کنند. تا کنون، از ابزارهای مختلفی در جهان برای ارزیابی توانایی حرکتی بچه ها استفاده شده است. آزمون‌های ارزیابی تمرین می ‌توانند به عنوان مراجع معیاری یا نرم‌ افزاری باشند.

نشانه های هوش حرکتی بالا

نشانه های هوش حرکتی بالا

یک ارزیابی ورزشی تنها نمی ‌تواند پتانسیل ورزشی را بهره ‌مند کند. برای احترام به تفاوت‌های بچه ها و تحریک پتانسیل خلاقیت آن ‌ها، ایجاد یک سامانه ارزیابی ورزشی چند داده با ادغام چندگانه و ارزیابی انعطاف‌ پذیر ضروری است.همراه با اطلاعات اصلی بازخورد فعالیت ‌های آموزش اوایل دوره کودکی، ارزیابی هوش حرکتی کودکان نقش مهمی در فعالیت ‌های آموزش اوایل دوره کودکی ایفا می‌کند.

معلمان می ‌توانند با توجه به نتایج ارزیابی حرکتی، آن‌ها را به مطابق با استعدادشان آموزش دهند و سعی بر این داشته باشند که میان آنها فرق نگذارند زیرا معمولا کودکان اکثرا از مهارت حرکتی بالایی برخوردار هستند فقط نیاز به کمی تمرین و تشویق از سوی پدر و مادر و معلمین خود دارند.

  • عضلات آن ها معمولا قدرتمند است و به اصطلاح زور زیادی دارند.
  • آن ها هوش تئوری ندارند و سعی میکنند همه چیز را بصورت عملی بیاموزند.
  • کنجکاوری و اشتیاق به شناخت و کنکاش اطراف نیز یکی از راه های فهمیدن هوش حرکتی فرزندمان است.
  • علاقه شدید به استفاده از ابزار هایی مانند پیچ گوشتی، انبردست و …
  • حرکات و ژست افراد را میتوانند خیلی جذاب و شبیه به خودشان تقلید کنند.

سوال های هوش حرکتی کودکان معلمین

سوال های هوش حرکتی کودکان معلمین

معلمان همیشه از یک استاندارد مشابه برای ارزیابی هوش حرکتی کودکان استفاده می‌ کنند و با نادیده گرفتن تفاوت ‌های آن ها به سادگی به هر کودک امتیاز “قوی”، “متوسط” و “ضعیف” را اختصاص می‌ دهند. ظهور فناوری و ادغام چند روش می ‌تواند از تفاوت‌ ها و تکمیل ‌گری داده‌ های مختلف در توابع ارزیابی استفاده کند تا نقص یک نتیجه ارزیابی تکی را جبران کند.

معلمان میبایست به صورت هدفمند، روش ارزیابی را بر اساس محتوای و مکان تمرین انعطاف ‌پذیر انتخاب کند و به تدریج سطح ارزیابی حرکتی را بهبود بخشد و میتوانید ورزش های تقویتی این هوش را به صورت گروهی با دانش آموزان خود انجام دهد تا در کنار تقویت هوش آن ها، به اجتماعی شدن آن ها نیز کمک کند.

این مقاله سیستم ارزیابی هوش حرکتی را مبتنی بر ادغام چند روش مورد مطالعه قرار داد. به این منظور، به بازی ‌های ورزشی خود مختار کودکان تمرکز کرده و شاخص‌ های سطح اول را در سیستم شاخص ارزیابی ورزشی بچه ها را به عنوان چهار شاخص معین کرده است: عملکرد کلاس، تناسب اندام، مهارت‌ های حرکتی و ورزش دروس فوق برنامه ‌ای.

ابتدا، از اصل ادغام چند روش استفاده می ‌کند و از طریق یک الگوریتم شبکه عصبی، تمرین کودکان را ارزیابی می‌ کند، سپس الگوریتم ادغام روش‌ های وزنی را با نظریه ها شواهد ها ترکیب می‌کند آن ها را ارزیابی کند.

آزمایشات نشان داد که سیستم ارزیابی چند روش می ‌تواند برای ارزیابی هوش حرکتی جامع بچه ها اقدامات موثری را انجام دهد.نسبت به روش ارزیابی سنتی، نتایج ارزیابی 5 درصد افزایش می ‌یابد و نتایج ارزیابی ورزشی کودکان متوسط ‌تر می‌شود، که می ‌تواند اعتماد به نفس ورزشی را تقویت کند.

با پیشرفت تکنولوژی، دیدگاه ‌های ارزیابی ورزشی کودکان به طور مداوم متنوع ‌تر می‌شود. در دهه گذشته، بسیاری از نظریه‌ پردازان و محققان سعی کرده اند تا از راه های مختلف، استراتژی‌ ها و روش‌ های ارزیابی ورزشی را بررسی کنند.

روش های تقویت هوش حرکتی

روش های تقویت هوش حرکتی

توجه داشته باشید که یک ارزیابی ورزشی تکی، نمی‌ تواند پتانسیل هوش حرکتی کودکان را به کار بکشد. برای احترام به تفاوت ‌های کودکان و تحریک پتانسیل خلاقیت آن‌ها، لازم است یک سیستم ارزیابی ورزشی کودکان چند داده با چند ادغام و ارزیابی انعطاف‌پذیر ایجاد شود. در ادامه قصد داریم به شما راه هایی برای تقویت این هوش معرفی کنیم:

  • یک باشگاه ورزشی انتخاب کنید و کودکتان را طبق استعداد و علاقه ای که دارد صبت نام کرده و از او حمایت کنید.
  • برای او بازی های پر تحرک انتخاب کرده و به او بیاموزید که با دوستان خود به انجام آن ها بپردازد.
  • سرگرمی های دستی را به او معرفی کنید و سعی کنید خودتان نیز در انجام آن ها شریک شوید. مانند کاردستی و خمیر بازی.
  • هنر نیز یکی از روش هایی است که میتوانید با کمک آن هوش حرکتی کودکتان را تقویت کنید مانند نقاشی و نوازندگی.

طبق گفته سایت pubmed یکی از بهترین روش های تقویت هوش حرکتی بچه ها ورزش کردن با آن هاست؛ شما میتوانید روزانه 1 الی 2 ساعت به ورزش کردن با کودکتان اختصاص دهید و سعی کنید از ورزش هایی استفاده کنید که در کنار تقویت این هوش برای فرزند شما سرگرم کننده نیز باشد و انگیزه لازم را برای کودک مهیا شده و باعث میشود هر روز بتوانند ورزش کرده و این هوش را تقویت کنند.

جمع بندی

معمولا هوش حرکتی کودکان در نوزادان یکسان است و طبق فعالیت هایی که در طول کودکی خود انجام میدهند این هوش تقویت میشود. کودکانی که تحرک زیادی در مهد کودک و مدرسه دارند اقلب شیطون و شلوغ کار تلقی میشوند اما این بچه ها از هوش حرکتی بالایی برخوردار هستند و نیاز است که روی استعداد آن ها کار شود.

معمولا کودکانی که هوش حرکتی بالایی دارند در آینده به ورزشکاران مشهوری تبدیل میشوند و شما میتوانید با استفاده از آموزش هایی که در اختیارتان گذاشتیم، آینده ای درخشان برای فرزندتان رقم بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *