آموزشی

معیارهای انتخاب اسباب بازی

معیارهای انتخاب اسباب بازی

با سلام خدمت دوستان و همراهان هدهد. امروز با مطلب بسیار مفید معیارهای انتخاب اسباب بازی در خدمت شما هستیم. برای رشد کودکان و توسعه رفتاری و اخلاقی، انتخاب اسباب بازی می تواند نقش اساسی و مهمی را ایفا کند.

در عصر امروز که تکنولوژی نقش پررنگ و موثری را در زندگی روزمره ما انسان ها ایفا می کند، هنوز که هنوز است برای آموزش و رشد کودکان می توان از وسایل سرگرمی مختلفی استفاده کرد به همین دلیل معیارهای انتخاب اسباب بازی برای کودکان بسیار مهم و حیاتی هستند.

برای والدین نیز می تواند یکی از چالش های زندگی در تربیت کودک، انتخاب سرگرمی برای فرزندان خود باشد، زیرا برای تربیت و رشد آن ها اسباب بازی های مناسب که در آموزش و کنجکاوی از قبیل آموزش الفبا و پازل ها می تواند کمک بزرگی باشد و کار والدین را نیز بسیار آسان کند. اگر شما هم کنکاو شدین که درباره معیارهای انتخاب اسباب بازی برای کودکان بیاموزید در ادامه همراه ما باشید.

معیارهای انتخاب اسباب بازی بر اساس رفتار کودک

معیارهای انتخاب اسباب بازی بر اساس رفتار کودک

انتخاب نباید همیشه بر اساس نوع جنسیت فرزند شما باشد. یکی از معیارهای انتخاب اسباب بازی این است که اگر فرزند شما چیزی می خواهد که به ظاهر با جنس او در تضاد است نباید مانع از آن شد. برای مثال اگر فرزند شما پسر است و وسایل مربوط به وسایل آشپزی می خواهد یا اگر فرزند شما دختر است به محصولاتی همانند ماشین و اسلحه بادی علاقه دارد مانع آن نشوید و به روحیه فرزند خود توجه کافی را داشته باشید.

از اسباب بازی هایی که ممکن است بر روی کودکتان تأثیر منفی بگذارد و روحیه و فرهنگ او را خدشه دار کند خودداری کنید. برای مثال از خرید اسباب بازی های عریان و نیمه عریان که ممکن است بر روی او تأثیر منفی بگذارد خودداری کنید در غیر این صورت در آینده ای نه چندان دور او دچار طغیان اخلاقی می شود.

پیشنهاد مطالعه  آموزش حیوانات به کودکان

از خرید اسباب بازی هایی که دارای صدایی بلند هستند که ممکن است ایجاد حواس پرتی و آلودگی صوتی کند خودداری کنید. برای مثال اگر رباتی را برای آن ها تهیه می کنید که دارای صدایی بلند است و هنگام روشن کردنش صدایی بلندی از آن پخش می‌شود ممکن است او را بد خواب و یا بد تر از آن پرخاشگر کند.

معیارهای اصلی انتخاب اسباب بازی

معیارهای اصلی انتخاب اسباب بازی

تناسب با سن و جنسیت کودکان

در معیارهای انتخاب اسباب بازی، شما باید سن و جنسیت را نیز مدنظر داشته باشید. درست است که ما گفتیم به اجبار این کار را نکنید اما این اصل برای تمام کودکان صدق نمی‌کند؛ و اکثر مواقع باید مطابق جنسیت او انتخاب شده و خریداری شود.

کاربرد در آموزش

سعی کنید اسباب بازی هایی را برای کودکان خود انتخاب کنید که در بالابردن هوش آن ها کمک کند و آن ها را تحریک به حل مسائل و معماها کند؛ مانند پازل ها، لگو ها و انواع کارت های بازی که تأثیر زیادی در سرگرمی و آموزش هم زمان دارند.

ظاهر و شمایل جذاب

یکی دیگر از معیارهای انتخاب اسباب بازی، این است که آن هایی که دارای رنگ و شکل جذاب باشند و با ذائقه و علاقه ی فرزند شما در تضاد نباشند تا کودک شما را به خود مجذوب کنند. پس توجه به رنگ آنها برای جنسیت کودک نیز امری حیاتی می‌باشد مثلاً برای پسرها از رنگ های تیره تر مانند آبی و قهوه ای و برای دختر ها رنگ هایی مانند قرمز و صورتی.

ایمنی مناسب

یکی دیگر از معیارهای انتخاب اسباب بازی ایمنی اوست. شما باید برای فرزند خود از کالایی استفاده کنید که سلامت جسمی و یا حتی ذهنی کودک شما را به خطر نیندازد. برای مثال از خرید تفنگ که ممکن است تیرهایی پرتاب کند که موجب خسارت مالی و یا فیزیکی شود خودداری کنید و یا اگر کودک شما نوزاد است وسایلی که ریز هستند و یا ممکن است بشکنند می‌تواند او را به خطر بیندازد.

پیشنهاد مطالعه  ساخت پوم پوم‌های خانگی

تنوع

شما باید اسباب بازی های مختلف و متنوعی برای فرزند خود انتخاب کنید. اجناسی که هم از لحاظ ظاهری دارای شکل و شمایل گوناگون و متفاوتی باشند هم اینکه دارای کارایی و بازدهی متفاوتی از یکدیگر باشند تا کودک شما احساس تکراری بودن نکند و مشتاق به بازی و یادگیری از آن ها باشد.

سازگاری با فرهنگ و ارزش های جامعه

شما برای انتخاب مناسب برای فرزند خود باید سازگار بودن آن با فرهنگ خانواده خود و جامعه مدرن را در نظر بگیرید. البته چیزی که عیان است این است که ارزش های جامعه روز به روز در حال تغییر است و به همین منوال سلیقه افراد در معیارهای انتخاب اسباب بازی هم تغییر می کند.

سازگاری با فرهنگ و ارزش های جامعه

قیمت

از مهم ترین معیارهای انتخاب اسباب بازی قیمت است. معمولاً کالای خارجی به دلیل نوسانات دلاری قیمت بالایی دارند و شما قبل از خرید باید نقدینگی خود را بسنجید اما اسباب بازی های ایرانی که در کشور عزیز خودمان تولید می‌شوند با قیمت بهتری وارد بازار شده و اکثراً به دست دلال نمی‌رسند و به‌صورت مستقیم از تولید به فروش عرضه می‌شوند.

ترکیبات و جنس

ترکیبات و متریال نیز از معیارهای انتخاب اسباب بازی مهم هستند. جنس وسایل سرگرمی به چند دسته تقسیم می‌شوند پلاستیکی، پارچه ای، چوبی، فلزی؛ بستگی دارد از آن ها در چه مکانی می‌خواهید استفاده کنید به عنوان مثال اگر در بیرون از خانه استفاده می‌کنید بهتر است چوبی یا فلزی باشد و اگر در حمام استفاده می‌کنید از جنس پلاستیک نرم یا سیلیکون باشند.

نتیجه گیری

معیارهای انتخاب اسباب بازی برای کودک امری مهم است که پدر و مادر ها باید با فرزند خود همکاری کرده و بهترین گزینه ها را پیش پای فرزند خود بگذارد زیرا کالایی که در کودکی برای فرزند خود تهیه می‌کند ارتباطی مستقیم با خلق و خو، روابط اجتماعی و در بعضی از مواقع شغل او در آینده خواهد داشت.

شما می‌توانید از راه هایی که در رابطه با معیارهای انتخاب اسباب بازی برای شما قرار دادیم استفاده نمایید تا بتوانید انتخابی هوشمندانه برای فرزندتان داشته باشید.

3 دیدگاه در “معیارهای انتخاب اسباب بازی

  1. غلام گفت:

    بسیار کاربردی و بسیار بسیار بدرد بخور و کارامد بود
    ممنون از این همه وبلاگ زیبا

    1. ادمین محتوا گفت:

      درود
      ممنون از توجهتون

    2. ادمین محتوا گفت:

      درود ممنون از توجهتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *