روانشناسی کودک

جیغ زدن کودکان

جیغ زدن کودکان

یکی از واکنش‌های کودکان که باعث آزار و اذیت والدین می‌شود جیغ زدن کودکان (Screaming children) است که تقریبا می‌شود گفت که اکثر والدین آن را تجربه کرده‌اند. کودکان ممکن است در هر مکانی مانند پارک، فروشگاه، هنگامی که سوار اتوبوس و تاکسی می‌شوید یا زمانی که با کودکان دیگر بازی می‌کنند جیغ بزنند و باعث ایجاد آلودگی صوتی شده و دیگران را کلافه کنند.

والدین باید درک کنند که جیغ زدن و عصبانیت کودکشان چه علتی دارد، چون‌که آن‌ها در زمان جیغ زدن می‌خواهند احساسات و عواطف خود را بروز دهند. برای این‌که با دلایل جیغ زدن کودکان و نحوه برخورد با آن آشنا شوید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

دلیل جیغ زدن کودکان

دلیل جیغ زدن کودکان

جیغ زدن کودکان می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که والدین باید با آن‌ها آشنا باشند. کودکان در بسیاری از مواردی که جیغ می ‌زنند قصد جلب توجه دارند یا از روی هیجان زیاد شروع به جیغ زدن می‌کنند.

والدین اگر می‌خواهند که در برابر این رفتار کودک خود مقابله کنند باید از علت این رفتار کودک خود آگاه باشند. از دلایل جیغ زدن می‌توان به سنجش بلندی صدای خود، برقراری ارتباط با والدین، خشم، گرسنگی، خستگی، ناراحتی یا اضطراب و تخلیه انرژی خود اشاره کرد.

کودکان برای جلب توجه جیغ می‌زنند

زمانی که کودک عصبانی باشد یا چیزی را بخواهد که نتواند آن را بدست آورد شروع به جیغ زدن می‌کند که می‌تواند یک دلیل ساده داشته باشد و آن نیز جلب توجه والدین است. در مواقعی که توجه کامل والدین به کودک کم باشد یا اصلا به او توجه نکنند، برای بدست آوردن آن توجه دست به هر کاری که بتوانند می‌زنند.

جیغ زدن کودکان یکی از راه‌ های موثر برای جلب توجه والدین است که کودک از روی تجربه آن را یاد گرفته است که می توانید به راحتی با تهیه اسباب بازی که کودک را هیجان زده کند استفاده کنید که تاثیر بسیار زیادی در آرامش روان آن ها دارد که یکی از این محصولات دوست داشتنی را میتوان تخم مرغ شانسی نام برد.

برای این‌که از جیغ زدن کودکان جلوگیری یا پیشگیری کنید، می‌توانید در زمان صحبت  یا بازی با او رابطه‌ ای چشم در چشم داشته باشید. برای مثال در زمانی که مشغول انجام کارهای خانه هستید، ممکن است توجهی به کودک خود نداشته باشید. برای حل این مشکل می‌توانید زمان خاصی را به او اختصاص دهید تا تمام حواس خود را به او جمع کنید.

گاهی کودکان فقط برای سنجش بلندی صدای خود جیغ و فریاد می‌زنند

کودکان در سنین پایین حدود 18 ماهگی تا 2 سالگی شروع به جیغ زدن می‌کنند که اوج آن محسوب می‌شود. در این سن بچه‌ها در حال یاد گرفتن چیز جدیدی هستند و در آن بلندی صدای خود را امتحان می‌کنند. در نگاه آن کودک، این صدا یعنی جیغ زدن کودکان قدرتی است که به تازگی کشف کرده‌اند و با استفاده از آن والدین و دیگران را نسبت به خود تحت تاثیر قرار می‌دهند.

کودکان برای برقراری ارتباط با پدر و مادر خود جیغ می‌زنند

کودکان علاقه دارند با والدین خود ارتباط برقرار کنند و به دنبال مهارتی هستند که بتوانند مفهوم خود را به والدین منتقل کنند. در زمانی که کودک توسط والدین درک نشود شروع به جیغ زدن می‌کند و برای رساندن مقصود خود جز این راه گزینه دیگری ندارد.

بروز احساسات خشم، خستگی یا گرسنگی

باید بدانید که یکی از دلایل مهم جیغ زدن کودکان می‌تواند به خشم، خستگی و گرسنگی او مرتبط باشد. کودکان درک پایینی از صبر، درک کردن شرایط و حتی ناکامی خواسته‌هایشان دارند. بنابراین در زمان قرار گرفتن در چنین شرایطی شروع به فروپاشی روانی می‌کنند. البته والدین باید صبور باشند، چون‌که رشد مهارت‌هایی مانند صبر و درک نیاز به زمان و رشد سن کودک دارد.

ناراحتی و اضطراب

زمانی که کودکان در موقعیتی قرار می‌گیرند که برایشان جدید و غریب باشد مانند جاهای شلوغ و حضور در کنار غریبه‌ها شروع به بی‌قراری می‌کنند. این ناراحتی و اضطراب در او یکی از دلایل جیغ زدن کودکان است که بستگی به موقعیت او در شرایط اطرافش دارد.

کودکان بیش‌فعال برای تخلیه انرژی زیاد خود فریاد می‌زنند

بچه‌ها در زمان‌هایی که مشغول بازی هستند به دلیل زیاد بودن انرژیشان معمولا جیغ می‌زنند. این بازی‌ها ممکن است به تنهایی یا در کنار کودکان دیگر باشد و مفهوم و درک خاص خودش را دارد. گاهی آن‌ها برای نشان دادن شادیشان و گاهی به نشانه ناراحتی و اعتراض به شرایط موجود جیغ می‌زنند.

این نوع جیغ سلامتی کودک را نشان می‌دهد و نیازی به نگرانی نیست ولی اگر در محیطی هستید که باعث آزار دیگران می‌شود می‌توانید راهکارهایی را برای کنترل و مدیریت آن انجام دهید.

راهکارهای مدیریت و کنترل جیغ کودک

راهکارهای مدیریت و کنترل جیغ کودک

برای کنترل و مانع شدن از جیغ زدن کودکان نباید روی آن‌ها فریاد بزنید. این کار علاوه‌بر این‌که کمکی به شما نخواهد کرد، بلکه این ذهنیت را در او بوجود می‌آورد که هر کسی صدایش بلندتر بود برنده است.

برنامه کارهای خود را با برنامه فرزند خود هماهنگ کنید

هماهنگ شدن والدین با برنامه‌های روزانه کودک همیشه ممکن نیست اما سعی کنید قبل از شروع کارهایتان از استراحت کردن و غذا خوردن کودک خود مطمئن شوید تا از پرخاشگری او پیشگیری کنید.

از کودک خود بخواهید از صدای بلندی در خانه استفاده نکند

کودکان ممکن است از روی شادی و نشاط جیغ بزنند و والدین نباید مانع او یا درباره آن نظری بدهند. اما اگر آزارتان می‌دهد بهتر است که با کودک خود صحبت کنید و از او بخواهید تا برای شنیدن صدای شما از تن صدای مخصوص در خانه استفاده کند.

برای قانع کردن کودک خود برای عدم استفاده از صدای بلند یک بازی طراحی کنید

برای این‌که مانع از جیغ زدن کودکان شوید باید مهارت‌هایی را در او پرورش دهید تا کودک درک کند که برای بروز شادی خود کارهای مفرح دیگری وجود دارد که می‌تواند انجام دهد. برای مثال یک بازی را با کودک خود طراحی کنید و شروع به جیغ زدن با او کنید، بعد از آن از او بخواهد که همراه شما در پایین‌ترین صدای ممکن شروع به پچ‌پچ با شما کند. حال می‌توانید او را تشویق کنید تا بالا و پایین بپرد و به این صورت مفاهیمی از بروز نشاط را در کودک خود پرورش می‌دهید.

احساسات فرزند خود را جدی بگیرید

کودکان معمولا بی‌دلیل جیغ نمی‌زنند و والدین باید دلایل این واکنش از فرند خود را درک کنند و جدی بگیرند. زمانی که این عمل از کودکی سر می‌زند والدین باید از او بپرسند که آیا او از چیزی ناراحت یا ترسیده است. اگر می‌دانید که کودکتان بی‌حوصله است و بهانه‌گیری می‌کند باید با او به آرامی برخورد کنید و با صحبت کردن ذهن او را به سمت دیگری سوق دهید.

البته اگر می‌دانید که او می‌خواهد شما را مجبور به انجام کاری کند نباید طبق خواسته‌هایش با او رفتار کنید. دلیل آن است که این رفتار شما باعث تقویت این رفتار او می‌شود و بهتر با صحبت کردن او را آرام کنید.

همیشه کودک خود را سرگرم و مشغول کاری کنید

همیشه کودک خود را سرگرم و مشغول کاری کنید

می‌توانید کودک خود را مشغول به یک فعالیت سرگرم‌کننده کنید که به آن علاقه دارد که باعث کم شدن جیغ زدن کودکان می شود. این فعالیت‌ها می‌تواند شامل بیرون رفتن مانند پارک، شعر خواندن برای کودک و یاد دادن آن به او، خواندن کتاب‌های داستانی و نقاشی کردن، تهیه اسباب‌بازی‌های سرگرم‌کننده با رنگ‌آمیزی جذاب و همراهی او در بازی باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش شد تا شما را با جیغ زدن کودکان، دلایل آن و راهکارهای مدیریت برخورد با آن آشنا کنیم. حال که اطلاعات کافی و مفیدی را در رابطه با این مسئله دارید بهتر می‌توانید با کودک خود رفتار کنید و او را بهتر از قبل مدیریت کنید.

و طبق گفته سایت whattoexpect والدین میبایست جیغ زدن کودکان را جدی بگیرند و سعی بر بهبود آن ها داشته باشند و اگر کودک شما نیاز به توجه داشته باشد، با بی توجهی به این عمل در واقع به روحیه کودک آسیب زده اید که در آینده می تواند برای سلامت روان او خطرناک باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *