آموزشی

فواید بازی با عروسک

فواید بازی با عروسک

با سلام خدمت دوستان و همراهان همیشگی هدهد. امروز هم با یکی دیگر از سری مطلب های آموزشی در خدمت شما هستیم. یکی از سرگرمی‌هایی که کودکان به آن علاقه بسیار نشان می‌دهند بازی با عروسک‌ها و اسباب بازی‌ها است. فواید بازی با عروسک‌ تاثیر بسزایی در رشد و تربیت کودکان دارند و رفتار آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

برخی از والدین با این موضوع مخالفند و این فضا را برای کودکان خود فراهم نمی‌کنند. با این وجود باید والدین بدانند که اسباب بازی‌هایی مانند عروسک نقش زیادی در رشد فکری و روحی و عاطفی فرزندانشان دارند. همچنین آن ها بر رشد شخصیت، احساسات، مهارت‌های اجتماعی و رفتاری و گفتاری کودکان تاثیرات مهمی دارند. در ادامه بیشتر درباره فواید بازی با عروسک برای شما صحبت خواهیم کرد تا نقش مهم آن را درک کنید.

فواید عروسک‌ برای کودکان

تاریخچه عروسک ها

عروسک ها در ابتدا شباهت کمی به محصولات امروزی داشته و اکثرا از جنس چوب یا سنگ ساخته می‌شدند. همچنین این فرضیه ثابت شده که  قدیمی ترین اسباب بازی ها هستند به طوری که عروسک‌هایی با دست و پای چوبی در مقبره‌هایی در  مصری یافته اند که قدمتشان به اوایل قرن بیست و یکم پیش از میلاد می‌رسد.

فواید عروسک‌ برای کودکان

از فواید بازی با عروسک‌ می‌توان به مدیریت احساسات و بازی کردن و تجربه کردن نقش بزرگسالان اشاره کرد. کودکان با کمک این وسایل سرگرمی برای خود اعتماد به نفس می‌سازند و فضایی امن را برای استقلال خود ایجاد می‌کنند. همچنین توانایی ارتباط با دیگران و افزایش مهارت‌های اجتماعی کودکان و رشد توانایی استفاده از زبان از فواید بازی با عروسک هاست.

آن ها فضایی برای خلاقیت کودکان ایجاد کرده و توانایی خیال پردازی را در آن‌ها افزایش می‌دهند. یکی از بهترین فواید عروسک‌ها ایجاد مسئولیت پذیری است، بی‌شک آینده انسان بدون مهارت مسئولیت پذیری دشوار است و داشتن این مهارت برای کودکان یک قدم به جلو است.

یکی از عروسک‌هایی که کودکان می‌توانند با آن‌ها سرگرم شده و مهارت‌های خود را تقویت کنند نوع پازلی هستند. این دسته از محصولات از چند قطعه تشکیل شده‌اند که باید آن‌ها به هم چسبانده تا شکل کامل دیده شود. دختر پازلی یکی از این دسته عروسک‌ها بوده که از 5 تکه پازلی در 4 رنگ متنوع و زیبا قرمز، زرد، آبی و سبز و در ابعاد 6×3 سانتی‌متر تشکیل شده است.

پیشنهاد مطالعه  تاریخچه کیندر

اثر عروسک بر احساسات کودکان

عروسک‌ها بهترین دوست کودکان هستند و احساسات آن‌ها تحت تاثیر قرار می‌دهند. یکی از مشکلات کودکان بروز احساسات و درک شدنشان توسط بزرگ‌ترها است. بیان احساسات کودکان توسط زبان و کلام متفاوت از بیان این احساسات توسط بزرگ‌ترها است. کودک با کمک آن یاد می‌گیرد که چگونه احساس ترس، اضطراب و ناراحتی و دیگر احساسات خود را بیان کند. در ادامه درباره فواید بازی با عروسک بیشتر صحبت خواهیم کرد.

اثر عروسک بر احساسات کودکان

رشد شخصیت کودکان

از فواید بازی با عروسک می‌توان رشد شخصیت و خلاقیت را در کودکان پرورش داد. زمانی که کودک خود بازی می‌کند در موقعیت‌های حساس و مضطربی قرار می‌گیرد. او همراه با عروسک خود شروع به تسلط خود بر ترس کرده و سعی بر بدست آوردن موقیت بهتری می‌کند. برای مثال زمانی که کودک از دکتر رفتن می‌ترسد، این احساسات را با او درمیان می‌گذارد.

او با همکاری او نقش دکتر و بیمار را بازی کرده و با تسلط پیدا کردن به احساسات خود تا حدی از ترس و نگرانی‌اش برطرف می‌شود. در ادامه بیشتر درباره فواید بازی با عروسک‌ها روی کودکان صحبت می‌کنیم.

مهارت‌ اجتماعی

یکی از مهارت‌هایی که کودکان از فواید بازی با عروسک بدست می‌آورند مهارت اجتماعی است. رشد و تقویت مسئولیت پذیری و استقلال در کودکان به وسیله بازی ممکن است. در واقع آن ها کمک می‌کنند تا کودکان خود را برای زندگی واقعی در آینده پرورش دهند. نگهداری از عروسک مانند نگهداری از حیوان یا نگهداری از خواهر و برادر خود است و این حس را در کودک ایجاد می‌کند که باید کوچکتر از خود مراقبت کند.

لباس پوشیدن یکی از مسائلی است که باید کودک آن را یاد بگیرد و لباس پوشاندن به عروسک خود برای او تمرین است. این تمرین به کودک کمک می‌کند تا بتوانند لباس‌های دکمه دار یا زیپی را به تنهایی خودشان بپوشند.

پیشنهاد مطالعه  آموزش غذا خوردن به کودکان

یکی از اسباب بازی‌هایی که روی فکر و خلاقیت کودکان تاثیر می‌گذارند مدل های سبک لگو و پازل می‌باشند. این عروسک‌ها از قطعات زیادی تشکیل شده که با استفاده از فکر و خلاقیت کودک از اتصال قطعات به هم شکل می‌گیرند. از این دسته می‌توان به دیجیمون پازلی اشاره کرد که در سایز 7×4 سانتی‌متر و رنگ‌بندی متنوع قرمز، آبی، زرد و سبز همراه با راهنمای بروشور ارائه می‌شود.

تقویت صحبت کردن کودکان

یکی از فواید عروسک بازی که به رشد کودکان کمک می‌کند صحبت کردن با آن‌ها است. شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که ببینید مکالمه‌هایی که با فرزند خود یا دیگران دارید را او در تنهایی و خلوت خود تکرار می‌کند. درست است او در تخیلات خود شروع به خلق دنیایی جادویی می‌کند و هر چیزی را که در زمان ارتباط با او داشته‌اید را تکرار می‌کند.

تکرار این نقش‌ها با عروسکش برای او مانند تمرین به صحبت کردن است، و این همان دغدغه والدین برای او است. پس والدین می‌توانند به کمک آن ها به حرف زدن و صحیح صحبت کردن فرزندانشان کمک کنند و این همان فواید بازی با عروسک می‌باشد.

نقش والدین در فواید بازی با عروسک

نقش والدین در فواید بازی با عروسک

والدین باید بازی کردن کودک با عروسک را به عنوان فرآیندی جدی و مهم در زندگی و رشد شخصیت او در نظر بگیرد. آن‌ها باید سعی کنند که مدت زمانی را کنار کودکشان برای بازی کردن در نظر بگیرند و به صورت فعال و هیجانی مشارکت کنند.

این زمان بهترین وقت برای رشد کودک و یادگیری مفاهیم تربیتی توسط او است. کودکان از بازی با این وسایل سرگرمی لذت می‌برند، پس اگر والدین به عروسک‌های فرزندشان احترام بگذارند به او این حس را می‌رسانند که دوستش دارند زیرا یکی از بهترین زمان‌ها برای ایجاد اعتماد به نفس کودکان است. پس در این زمان بیننده نباشید، بلکه به او کمک کنید تا رشد کند.

جمع بندی

در این مقاله سعی شد تا شما را با موضوع فواید بازی با عروسک و فواید آن بر کودکان آشنا کنیم. همان طور که دیدیم بازی با عروسک باعث ایجاد احساس آرامش، مدیریت احساسات، افزایش اعتماد به نفس و پرورش مهارت های اجتماعی می شود پس انتخاب درست آن ها یکی از نکات مهم است. همچنین تلاش شد که با معرفی دو محصول شما را در انتخاب عروسکی مفید و مناسب یاری دهیم.

4 دیدگاه در “فواید بازی با عروسک

  1. کامبیز گفت:

    بله موضوعاتی که درباره ش توضیحدادین کاملا درست بود
    اطفاقا دختر من به اسباب بازی های پسرانه علاقه نشون میداد اما بعد از مدتی رفتار هاش شبیه به پسر ها شده بود و من هم با کمک مقاله شما برای عروسک پولیشی خریدم و رفته رفته این رفتار هاش بهبود یافت

    1. ادمین محتوا گفت:

      خیلی خوشحالیم که تونستیم نیازهای شما رو با این مقاله برطرف کنیم

  2. سارا گفت:

    با سلام ممنون از این وبلاگ موثرتون
    من که خیلی خوشم اومد و خیلی درس گرفتم

    1. ادمین محتوا گفت:

      درود
      ممنون از توجهتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *