آموزشی

بازی های نوستالژیک

بازی های نوستالژیک

بازی های نوستالژیک زیادی در جهان وجود دارد که برای مدت های خیلی زیادی مورد علاقه بچه‌ها در سراسر دنیا بوده‌اند. این روزها تکنولوژی نوع بازی‌های کودکان را تغییر داده، اما هنوز هم بعضی از اسباب‌ بازی‌های قدیمی در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسند.

این اسباب‌ بازی‌ها هنوزهم می‌توانند کودکان ما را سرگرم کنند و هم ما را به دوران خوش کودکی و خاطراتش برگردانند. حتی در زمان خرید این اسباب بازی خیلی طرفدار دارند. بازی های نوستالژیک در کنار اسباب بازی ها میتواند خاطرات خوبی را برای کودکان بسازد.

صنعت بازی باتوجه به وضع کنونی همیشه درحال رشد بوده و هرساله شاهد ظهور عناوین جدید و نوآوری های گوناگونی در این صنعت هستیم. رشد محصولات برندهای قدیمی و جدید به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. اما با این وجود گاهی دلمان می خواهد سری به بازی های قدیمی بزنیم و یادی از آن ها کنیم.

در این مطلب سعی کرده ایم به بازی های نوستالژیک اشاره کنیم که در قدیم بسیار محبوب بوده اند و می توانند شما را ساعت ها سرگرم کنند. اسباب بازی های دهه ۶۰

انواع اسباب بازی نوستالژیک

  1. تیله‌های شیشه‌ای

این گوی‌های کوچک شیشه‌ای یادآور یکی از بهترین و جذاب ترین بازی های نوستالژیک در ایران میباشد. تیله ‌بازی از قدیم در شهرها و روستاهای متفاوت ایران رواج داشته است. قبل از آنکه تیله‌های شیشه‌ای وجود داشته باشند بچه‌ها با گردو یا توپ‌های کوچک گلی این بازی را انجام می‌دادند.

البته ممکن است در شهرهای متفاوت ایران تیله ‌بازی را با نام‌های مختلفی چون گلوله بازی، هل بازی بشناسند.

همچنین ممکن است در شهرهای مختلف جزئیات بازی متفاوت باشد، اما اصول اصلی و کلی آنها یکسان است.

بچه‌ها در این بازی تیله‌ها را می‌چینند و باید با مهارتی که دارند تیله را باید از میان تیله های دیگر رد کند و یا تیله خود را به تیله دیگران بزنند. هنوز هم می‌توانید برای کودکان خود تیله بخرید و آنها را به یک بازی دسته‌جمعی سرگرم کنید.

در گذشته ها بچه‌ها در کوچه پس کوچه‌های شهر، تیله بازی و بازی یک‌ قول و دوقل را انجام می‌ دادند. امروزه شما می‌توانید به کمک «یک قول من، یک قول تو» و «بازی تیله‌های من» خاطرات خوش دوران  کودکی را بار دیگر تجربه کنید.

تیله‌های شیشه‌ای

  1. منچ و مارپله

بازی منچ بدون شک یکی از مجبوب ترین بازی های نوستالژیک تاریخ است. اگر طرفدار بازی‌های رومیزی ساده و دسته‌جمعی بوده اید، حتما منچ و مارپله را می‌شناسید. در این بازی هرکدام از بازیکن ها چهار مهره دارد که باید تلاش کند تا زودتر از سایر بازیکنان، مهره‌های خود را به ستون پایانی برساند.

بازی منچ حداقل توسط 2 نفر و حداکثر 4 نفر انجام می شود و هر بازیکن به نوبت با انداختن تاس، مهره های خود را حرکت می دهد. بازیکنان با رسیدن به مهره های یکدیگر می توانند آن ها را به اول بازی برگردانند و در اخر هر بازیکنی که زودتر تمام مهر هایش را به داخل ببرد، برنده است.

بازی مارپله معمولا در پشت صفحات منچ قرار دارد و حداقل توسط دو بازیکن تا هر تعداد نفراتی که بخواهید می تواند بازی شود. مارپله یک بازی هندی بسیار قدیمی است که در واقع ریشه در فرهنگ آن ها دارد. صفحات این بازی از 100 خانه تشکیل شده است که در میان این خانه ها تعدادی مار و نردبان قرار دارد.

بازیکنان با انداختن تاس مهره های خود را حرکت می دهند و با رسیدن به نیش مارها یا پله ها به عقب و جلو می روند. در این بازی هر بازیکنی که زودتر به خانه اخر برسد برنده بازی است.

هیجان این بازی موقعی بیشتر می‌شود که شما در خانه‌های اخر هستید ولی یکهو یکی از بازیکنان مهره شما را می‌زند و باید از اول مهره خود را حرکت دهید و به خانه پایانی برسانید. اگر به دنبال انتخاب اسباب بازی بی خطر برای کودک خود هستید منچ می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

برای خرید منچ و مارپله گرد پلاستیکی می توانید از این لینک اقدام کنید.

منچ و مارپله

  1. اسلینکی

از بازی های نوستالژیک نمی‌توان از اسلینکی چشم ‌پوشی کرد. اسلینکی یکی اسباب‌ بازی های محبوب و جذاب است که با قوانین فیزیکی جاذبه و تکانه کار می‌کند. برای بازی با اسلینکی کافی است یک سر اسلینکی را روی یک پله و سر دیگرش را روی پله دیگر بگذارید و خودش از پله‌ها پایین می‌رود.

پیشنهاد مطالعه  اسباب بازی های مناسب کودکان

نوع دیگری از بازی کردن با این فنر به این شکل است که می توانید یک سر آن ها را از ارتفاع بالاتر گرفته و رها می کنیم. مشاهده می شود که اجزای این فنر در ابتدا در جایی که هست جمع شده و در آخر به زمین می افتد.

این ویژگی باعث شد اسلینکی به‌عنوان یک اسباب‌بازی جذاب خیلی زود مشهور شود. بعدها اسلینکی در اسباب ‌بازی‌های دیگر مورد استفاده قرار می گرفت.

اسلینکی

  1. جورچین (بازی چهار خانه)

یکی از اسباب بازی های نوستالژیک، بازی چهارخانه است. زمانی که برای اولین بار نام این بازی را شنیدم، هیچ‌ جوره نمی‌توانستم تصور کنم که انجام این بازی به چه صورت است، اما با کمی دقت متوجه شدم شما در این بازی باید خانه‌های عدد را جابه‌جا کنید تا عددها از سمت چپ به ترتیب چیده شوند.

در این بازی ها تعدادی مربع شماره گذاری شده با ترتیب های تصادفی قرار دارد و جای یکی از این مربع ها خالی است. شما با حرکت دادن این مربع ها درون قاب باید اعداد را به ترتیب شماره گذاری کنید.

بازی جورچین یک بازی جذاب و دوست داشتنی در بین کودکان دهه ۵۰ و ۶۰ بوده است.

  1. کارت بازی

یکی دیگر از بازی های نوستالژی، کارت بازی فوتبال، ماشین و موتور بود. در این بازی شما تعداد کارت های بازی را باید بین بچه‌ها پخش کنید. و کسی که بیشترین تعداد کارت بازی را جمع می‌ کرد برنده بازی می شد.

روی هر کارت عکس یک بازیکن محبوب و پشت کارت اطلاعات او نوشته شده است. کارت هر بازیکن در بازی قدرت و امتیاز مخصوص به خود را دارد.

کارت بازی

بازی های دهه شصت

در ادامه اسباب بازی های نوستالژیک، تعدادی از بازی های دهه 60 را بررسی می کنیم. این دهه پر از خاطره ها و بازی های هیجان انگیز است پس با ما همراه باشید.

  • استوپ هوایی

از بازی های نوستالژیک به استوپ هوایی می رسیم. این بازی حداقل توسط 3 نفر انجام می شود و در این بازی بازیکن ها به صورت دایره ای دور هم جمع شده و یک نفر با انداختن توپ شروع می کند. او باید هم زمان با انداختن توپ اسم یک بازیکن را بگوید و صاحب آن اسم باید بتواند قبل از رسیدن توپ به زمین آن را بگیرد و دوباره با صدا کردن یک نفر دیگر همین روند تکرار شود.

  • پانتومیم

این بازی حداقل نیاز به 4 نفر برای اجرا دارد که به صورت تیم های مساوی تقسیم می شوند. در این بازی باید هر کسی که اجرا می کند بتواند با حرکات بدن و بدون صحبت کردن با یار خود، یک کلمه یا جمله را به او بفهماند تا حدس بزند. هر تیمی که بیشترین امتیاز را داشته باشد برنده است.

اسباب بازی قدیمی دهه 70

اما از دهه های بعدی هم غافل نشویم زیرا بسیاری از وسایل نوستالژی دهه 70 هم امروزه به خاطره ها پیوسته است. در ادامه به چند نمونه از اسباب بازی قدیمی دهه 70 اشاره می کنیم.

  • فوتبال دستی

اسباب بازی فوتبال دستی یکی از اسباب بازی های قدیمی است که در دهه 70 از محبوبیت بالایی برخوردار شد. این بازی یک میز فوتبال است که بازیکنان آن توسط یکسری اهرم کنترل می شوند.

هیجان در این بازی تا جایی بالا می رود که می تواند شما را ساعت ها بدون آن که متوجه شوید سرگرم کند. در قدیم چندان جایی نبود که فوتبال دستی را برای بازی داشته باشد اما امروزه این بازی را در مکان های مختلف عمومی و خصوصی می توان یافت.

  • قورباغه پرشی

یکی از بازی های نوستالژیک قورباغه پرشی ها هستند. در دهه 70 و با فراگیری استفاده از متریال پلاستیک به جای چوب، کالاهای جذاب و متنوعی در بازار سرازیر شدند. یکی از آن ها، قورباغه پرشی ها بودند که با قرار دادن آن ها روی زمین و فشار دادن پشت قورباغه باعث می شد که به جلو بپرند.

تاثیر بازی‌های قدیمی در رشد کودکان

بازی‌های پرجنب و جوش خارج از خانه برای کودکان نوعی تجربه آزادی است در حقیقت این بازی‌ها برای تمرین کنجکاوی، خطرپذیری و آزمون و خطا و کشف تجربیات جدید برای کودکان است، کودکی که این چنین بازی‌هایی را تجربه می‌کند به شکل طبیعی به آنچه باید برسد، می‌رسد و آن را کشف می‌کند.

پیشنهاد مطالعه  روش‌های تمیز کردن بدلیجات

بازی‌های دوران کودکی یکی از راهکارهای مورد نیاز برای درست وارد شدن به زندگی در آینده است. بازی های نوستالژیک میتواند گزینه خوبی برای کودکان باشد.

مهارت‌های زندگی که امروزه در همه مباحث روا ن شناسی می‌شنویم در همین بازی‌های ساده به دست می‌آید. کودکان در بازی، شکست و پیروزی را با همه وجود لمس می‌کند و آماده دست و پنجه نرم کردن با مشکلات و ناامیدی‌ها و کسب لذت از پیروزی‌ها در آینده می‌شود.

دویدن‌ها و فعالیت فیزیکی در بازی‌هایی مثل قایم باشک باعث کم شدن افسردگی و اضطراب شده و عزت نفس را در کودک بالا میبرد. محیط خارج از خانه بهترین مکان برای یادگیری و کسب تجربه است چون کودک از تمام حواس خود برای درک محیط استفاده می‌کند، خطرات را درک کرده و راهکارهای مقابله با آن‌ها را کسب می‌کند.

کودک در محیط خارج از خانه حس مستقل بودن و تصمیم گیری را از زاویه دید خود می‌آموزد.

شیطنت کودک محیط خانه جزو نیازهای ضروری او است و سرکوب این نیاز خطای بزرگی است. پدر و مادر باید در جهت پیشرفت حسی دیداری و شنیداری کودکشان تلاش کنند و به آن‌ها اجازه دهند انرژی خود را در قالب فعالیت و حتی شیطنت تخلیه کنند.

انواع بازی های فکری نوستالژیک

  1. راز جنگل

راز جنگل بازی فکری و جزو بازی های نوستالژیک که نه تنها برای بچه‌های دهه ۶۰ بلکه برای دهه هفتادی‌ها هم پر از خاطرات کودکی است. راز جنگل برگرفته از بازی <<جنگل طلسم شده>>است. که برای یادگیری این بازی باید تلاش کنید تا گنج‌های با ارزش پنهان شده در زیر درختان را پیدا کنید و آن‌ها را به خاطر بسپارید.

چرا که بعدا به جای گنج‌ها نیاز پیدا خواهید کرد. این نوع بازی های نوستالژیک میتواند هوش کودکان را بسیار تقویت کند.

بازی فکری راز جنگل

  1. بازی فکر و بکر

از بازی های نوستالژیک دهه ۶۰، می توان به بازی فکر‌و‌ بکر اشاره کرد. در این بازی یک نفر باید ۴ مهره با رنگ‌های دلخواه خود انتخاب کند و آنها را در بالای صفحه قرار ‌دهد تا سایر بازیکنان آن را نبینند. بازیکن دوم باید تلاش کند تا جای تمام مهرهای رنگی را به درستی حدس بزند.

هدف از انجام این بازی پیدا کردن کد بازیکن مقابل است. اصلی ترین و مهم ترین فواید این بازی افزایش تقویت حافظه، خلاقیت و تمرکز و توجه است.

بازی فکر و بکر

  1. بازی اسم و فامیل

یکی دیگر از بازی های نوستالژیک اسم و فامیل و جزو بازی های فکری میباشد. که برای انجام این بازی فقط به کاغذ و خودکارنیاز دارید. حالا باید نام، نام خانوادگی، میوه، اشیا و غذا وغیره را در هر ستون بنویسید.

یک حرف الفبا را انتخاب کنید و بازی زمانی تمام می‌شود که یکی از بازیکنان «استپ» بگوید پس همه بازیکنان مدت زمان کوتاهی وقت دارند تا ستون‌ها را پر کنند.

قوانین بازی اسم فامیل به گونه‌ای طراحی شده‌است که قوه‌ی تفکر و سرعت عمل بازیکنان را تقویت خواهد کرد. همچنین هرچه افراد شرکت‌کننده در این بازی بیشتر باشند، هیجان و شادی آن نیز چندین برابر خواهد شد.

خاطرات بازی اسم فامیل با دوستان و آشنایان، هرگز از یادها نمی‌رود. شیوه‌ی سنتی این بازی مهارت‌های اجتماعی را تقویت کرده و شادابی و نشاط را چندین برابر می‌کند.

بازی اسم و فامیل

آموزش بازی اسم و فامیل

  1. بازی دوز

بازی دوز تقریبا یکی از قدیمی ترین بازی های نوستالژیک، که توجه خیلی ازکودکان را به خود جلب کرده است. این بازی دونفره است و کسی که بتواند یک سطر یا ستون را با مهره‌های خود پر کند برنده بازی خواهد شد.

بازی دوز

اموزش بازی دوز

برای دانستن نوستالژی ترین بازی های کامپیوتری میتوانید از این لینک استفاده کنید.

کلام آخر

امروز با مطلب انواع بازی های نوستالژیک خدمت شما بودیم. امیدواریم توانسته باشیم با خواندن این مقاله خاطراتتان را زنده کرده باشیم و یک یادآوری درباره آن ها داشته باشیم. واقعیت این است که امروزه بازی جدید با تکنولوژی های بالا عرضه شده اند که بسیار محبوب هستند اما گاهی بهتر است یادی هم از بازی های نوستالژیک کنیم.

خرید اسباب بازی های نوستالژیک

شرکت تولیدی بازرگانی هدهد انواع این کالاها را دارا میباشد. شما میتوانید جهت خرید بازی های نوستالژیک با ما در تماس باشید.

11 دیدگاه در “بازی های نوستالژیک

  1. گل محمدخان ازکرمانشاه گفت:

    خاطرات اون دوره وسایلی که وجودندارن اصل دوباره رفتم دهه 70 ممنون ازشما

    1. ادمین محتوا گفت:

      خواهش میکنم ممنون از نظرتون

    2. ادمین محتوا گفت:

      درود
      ممنون از توجهتون

  2. کبرا پیری گفت:

    سلام بله من با دخترم هرروز گل یا پوچ پلی میدم خیلی خوش میگذره دوستان ب شما ام پیشنهاد میکنم.

    1. ادمین محتوا گفت:

      درود و سپاس

    2. ادمین محتوا گفت:

      درود
      ممنون از توجه و پیشنهادتون

  3. علی اکبری گفت:

    عجب دورانی بود همه دورهم جمع بودن

    1. ادمین محتوا گفت:

      درود
      سپاس

  4. پدرام گفت:

    سلام
    خاطرات گذشته رو زنده کردین
    ممنونم از شما

    1. ادمین محتوا گفت:

      درود
      ممنون از توجهتون

    2. ادمین محتوا گفت:

      درود
      ممنون از توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *