روانشناسی کودک

بازی نکردن کودکان با اسباب بازی

بازی نکردن کودکان با اسباب بازی

با سلام خدمت همراهان همیشگی هدهد. امروز هم با مطلب بازی نکردن کودکان با اسباب بازی در خدمت شما هستیم. اگر فرزند شما مدتی است از بازیگوشی دست کشیده و گوشه‌گیر و ساکت شده است، شاید شما را تا حدودی دچار نگرانی کرده باشد.

به هرحال درست است که معمولا والدین از جنب و جوش بیش از حد فرزندان خود گاهی خسته و حتی ممکن است از دست آن‌ها عصبانی شده و بر سر آن‌ها داد بزنند؛ اما باز هم اگر متوجه شوند که کودکشان دچار افسردگی شده و دیگر با اسباب بازی‌هایش بازی نمی‌کند، از کار خود پشیمان شده و درصدد دلجویی از آن‌ها برمی‌آیند.

بازی نکردن کودکان با اسباب بازی در وهله اول شاید آنقدرها مهم نباشد، اما تا به خود می‌آییم دلتنگ اوقاتی می‌شویم که کودکمان شاداب بود و از زندگی خود بدون هیچ دغدغه‌ای نهایت لذت را می‌برد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با دلایل و راه‌حل‌های بازی نکردن کودکان با اسباب بازی آشنا سازیم.

دلایل بازی نکردن کودکان با اسباب بازی

دلایل بازی نکردن کودکان با اسباب بازی

کودک شما ممکن است به علت‌های مختلفی از اسباب بازی‌های خود دور شده و نسبت به آن‌ها بی‌میل و رغبت شود؛ تا جایی که حتی اگر کسی اسباب بازی او را که تا پیش از آن مثل یک گنج بود را از او بگیرد، هیچ گونه عکس‌العملی نشان نمی‌دهد. در ادامه چندین مورد برای شما آورده‌ایم که می‌تواند نه تنها شما را با مشکل بازی نکردن کودکان با اسباب بازی آشنا کند بلکه شاید خودتان نیز راه‌حل آن را پیدا کنید:

  1. اسباب بازی‌های نامناسب و در تضاد با سن و جنس کودک
  2. تعداد زیاد اسباب بازی و در نتیجه سردرگمی و عدم تمرکز روی یک اسباب بازی
  3. بی‌تفاوتی، بی‌حوصلگی و بداخلاقی والدین و بازی نکردن با کودک خود
  4. خجالت کودک ناشی از شوخی، تمسخر و آسیب دیگران
  5. تکراری شدن و کهنگی اسباب بازی‌های کودک و عدم تنوع در آن‌ها
  6. عدم دسترسی به فضای کافی برای بازی کردن با اسباب بازی‌هایش

مضرات بازی نکردن کودکان با اسباب بازی  

فرزندان شما با استفاده از اسباب بازی‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی رشد و پیشرفت کنند. در واقع شما نباید به این مسئله فقط به چشم یک سرگرمی بنگرید؛ بلکه بازی کردن با اسباب بازی‌ها باعث رشد، خودشناسی و شکوفایی استعداد نهفته در ذات او می‌شود.

پیشنهاد مطالعه  اسباب بازی برای کنترل خشم کودک

در ادامه چندین مورد از عواقبی که در نتیجه بازی نکردن کودکان با اسباب بازی پیش می‌آید را برایتان آورده‌ایم:

  • خاموشی خلاقیت کودک
  • خجالت، انزوا و کم رویی
  • عقب افتادن رشد و بلوغ عاطفی
  • وابستگی بیش از حد کودک به والدین مخصوصا وابستگی به مادر بسیار رایج است.

رفع مشکل بازی نکردن کودکان با اسباب بازی

رفع مشکل بازی نکردن کودکان با اسباب بازی

تا به اینجای مقاله با دلایل و مضرات بازی نکردن کودکان با اسباب بازی آشنا شدیم. در ادامه نیز راهکارهایی برای کودکانی که دیگر رغبتی به بازی کردن ندارند به شما ارائه می‌دهیم:

  1. ابتدا شما باید تمرین کنید تا دیگر زود از کوره در نرفته و عصبانیت خود را سر بچه خالی نکنید. به سوالات و کنجکاوی‌های او باحوصله پاسخ داده و با او بازی کنید تا او از بودن در کنار شما و بازی کردن با اسباب بازی‌هایش لذت ببرد.
  2. با کودکان خود به صورت گروهی بازی کنید و به آن‌ها بازی‌های نوبتی و رعایت نوبت را آموزش دهید. این بازی‌ها باعث جلوگیری از هرگونه درگیری و اختلاف میان بچه‌ها در هنگام بازی کردن می‌شود؛ ضمنا در آینده نیز فرزند شما به حقوق دیگران و قوانین حاکم در جامعه احترام می‌گذارد.
  3. با کودک خود بازی کردن و همکاری با دیگران را تمرین کنید. کافی است او را با یک نانچیکو اسباب بازی امتحان کنید و او را در شرایطی قرار دهید که با یک کودک هم‌سن و سال خودش همبازی شود و تماشا کنید که آیا او را در بازی شریک خواهد کرد یا خیر. در غیر اینصورت او را تشویق کنید که باید با دیگران بازی کند و به آن‌ها نیز اجازه دهد با اسباب بازی‌هایش بازی کنند. کودکی که اسباب بازی‌های خود را به دیگران نمی‌دهد دچار این مشکل است.
  4. تعامل با دیگران و دوست شدن با آن‌ها را به او آموزش دهید. این کار باعث تقویت مهارت‌های ارتباطی کودک شده و فقط کافی است تا علایق کودک خود را سنجیده و او را با کسانی که علایقی همانند او دارند آشنا کنید. برای مثال او را به مهدکودک یا کلاس‌های ورزشی بفرستید تا به راحتی با آن‌ها آشنا شده و طولی نخواهد کشید که ارتباطی میان او و دوستانش برقرار خواهد شد.
  5. و در آخر از تکراری شدن اسباب بازی‌ها و روزمرگی بازی‌ها جلوگیری کنید. برای مثال می‌توانید به‌صورت ماهانه چندین اسباب بازی فراهم کنید و آن‌ها را در فاصله چند روز به او بدهید؛ اینکار باعث تمرکز کودک بر روی هر بازی شده و باعث رشد ذهنی بیشتری می‌شود.
پیشنهاد مطالعه  اهمیت اجتماعی بازی

بازی‌کردن کودک به تنهایی

بازی‌کردن کودک به تنهایی

کودکان در سنین 2 الی 4 سالگی دوره‌ای از مسیر رشد را طی می‌کنند که به آن‌ها اجازه انجام بعضی از کارها به تنهایی داده می‌شود. این دوره را شروع استقلال نیز می‌گویند و برای کودک شما بسیار حیاتی است. شاید بگویید که اکثر کودکان این سنین هنوز هم بسیار وابسته به والدین خود هستند؛ آری، اما به هر حال باید گاهی تنها شده تا به تنهایی نیز عادت کنند.

آنان باید این را بفهمند که قرار نیست همیشه در تمام لحظات کسی در کنار آن‌ها باشد. به هنگام حمام کردن می‌توانید با تهیه نمودن اردک آب بازی او را از دور نظاره کنید تا برای خودش بازی کند و به آرامی یاد بگیرد به تنهایی نیز می‌تواند حمام کند و برای بازی با اردک خود لحظه شماری می‌کند. برای تهیه نمودن این اسباب بازی می‌توانید از طریق فروشگاه هدهد بصورت اینترنتی این محصول را در رنگ‌های مختلف خریداری کنید.

روانشناس کودک

 هنگامی که تمامی راه‌حل‌هایی که جهت رفع مشکل بازی نکردن کودکان با اسباب بازی ارائه نمودیم شما را به نتیجه مطلوبی نرساند؛ بهتر است جهت جلوگیری از ایجاد هرگونه اختلال در ذهن و رفتار فرزند خود سریعا او را نزد یک روانشناس کودک ببرید تا به بررسی عمیق‌تری از مشکلات پیش‌آمده بپردازد.

حل کردن این مشکلات ممکن است خارج از حد توانایی والدین باشد و نیاز به یک متخصص دارد تا به روند رشد او خدشه‌ای وارد نشود.

جمع‌بندی

در مقاله سعی کردیم شما را با مشکلات و عواقب بازی نکردن کودکان با اسباب بازی آشنا ساخته و راه‌حل‌هایی متناسب هر علت برای حل نمودن این مشکل ارائه نمائیم. اما در آخر این شمایید که آینده فرزند خود را می‌سازید؛ پس با یک برنامه‌ریزی دقیق‌تر تربیت و رشد فرزند خود را به نحو احسن کنترل کنید.

2 دیدگاه در “بازی نکردن کودکان با اسباب بازی

  1. سپند گفت:

    سلام خواستم به کسانه که کودکانشان از بازی کردن با اسباب بازی پرهیز میکنند بگم که احتمال اصلی میتوان این باشد که بازی های ویدیویی از سنین کودکی زیاد انجام میدهد
    و این میتواند به ضرر کودک باشد زیرا من خودم این تجربه تلخ رو داشتم

    1. ادمین محتوا گفت:

      درود
      بله درسته دقیقا این موضوع و متاسفانه بسیار هم زیاد شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *