روانشناسی کودک

اعتماد به نفس در کودکان

اعتماد به نفس در کودکان

با سلام امروز با یکی دیگر از مقالات هدهد در رابطه با روانشناسی و موضوع اعتماد به نفس در کودکان در خدمت شما هستیم. نوزادان به دنیای پیرامونشان کنجکاو و ماجراجو متولد می‌شوند و می ‌خواهند هر چیزی که در دسترس آن‌ هاست را لمس کنند یا ببینند، بشنوند و بخورند.

کودکان کوچک قبل از مدرسه نیاز خود به درک دنیایشان را از طریق پرسش ‌های زیاد “چرا” به نمایش می ‌گذارند. از تجربه‌ های تکراری آن‌ ها از دیدن تأثیر اعمال خود بر دنیایشان و افراد دیگر در آن، کودکان جوان شروع به دیدن خود به عنوان یک فرد کار بلد و باهوش میکنند.

این کار به آن‌ها کمک می ‌کند که احساس خوبی درباره خود داشته باشند و این کار به اعتماد به نفس در کودکان را افزایش میدهد.

اعتماد به نفس در دانش آموزان

وقتی که کودکان به مدرسه می ‌روند، معمولاً با انتظارات بالایی آغاز می ‌کنند و سرشار از انگیزه و اعتماد به نفس هستند. اما وقتی کارهایی که انجام داده اند را با دیگران مقایسه میکنند، دیدگاهشان به قابلیت‌ های خود اغلب تغییر می ‌کند. آن‌ها یاد می‌گیرند که در برخی از موارد خوب هستند و در برخی دیگر خیر.

این موارد تأثیر مهمی بر اعتماد به نفس کودکان دارد. و تاثیر دیگری که دارد این است که آن ‌ها چقدر حاضرند در شرایطی که احساس نا امنی می ‌کنند قدم بردارند.همانطور که بچه‌ها بزرگتر می‌شوند، اعتماد به نفس در کودکان ممکن است همان اندازه مهم باشد که دیگر مهارت ‌یرای ادامه زندگی نیاز است.

برای رشد و پیشرفت، بچه‌ها نیاز به اعتماد به توانایی ‌های خود دارند و در عین حال، باید بدانند که اگر در انجام چیزی موفق نشوند می‌توانند دوباره انجام دهند و انگیزه شان از بین نرود و همچنین از طریق تجربه مهارت و بازگشت از شکست، آن‌ها اعتماد به نفس سالم را توسعه ‌دهند.

تقویت اعتماد به نفس در کودکان

تقویت اعتماد به نفس در کودکان

اعتماد به نفس در کودکان، کمک می‌کند تا بهترین نسخه خود را بروز دهند و با چالش‌های زندگی بهتر کنار بیایند. یک کودک با اعتماد به نفس، احساس قدرت و قدرتمندی می‌کند و به راحتی می‌تواند با مشکلات روزمره مواجه شود.

این اعتماد به نفس در کودکان باعث می‌شود که آن ها بهترین تصمیم‌ها را بگیرند و از خود و استعدادهایشان اطمینان داشته باشند مانند ساختن لگو ها که نیاز به اعتماد به نفس بالایی دارد.

الگوبرداری از والدین

حتی اگر کاملاً احساس اعتماد به نفس را نداشتید، دیدن شما که در حال برخورد با وضایف خود هستید با انگیزه و امید واری بالا، نمونه خوبی برای کودکان است. اما اشتباه نکنید انگیزه داشتن با کمال گرایی دو موضوع متفاوت است. و سعی کنید در کنار کودکان اضطراب نگیرید و آن را تا حد ممکن به تعویق بیندازید، اما بر روی اقدامات مثبتی که برای آماده شدن انجام می‌دهید، تمرکز کنید.

پیشنهاد مطالعه  آموزش مهارت اجتماعی به کودکان

مقاومت در برابر شکست ها

برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان، به آن ها کمک کنید تا بفهمند که همه انسان ها در زندگیشان اشتباه میکنند و آن ها ب جای ناراحتی و خود خوری باید از این اشتباهات درس بگیرند نه این که درباره ناتوانی خود به فکر فرو روند.

افراد با اعتماد به نفس به دلیل اینکه از کار خود مطمئن هستند هرگز شکست نمی‌خورند، نه اینکه مطمئن هستند که هرگز شکست نمی ‌خورند، بلکه به این دلیل که می‌ دانند چگونه با شکست ‌ها برخورد کنند.

تشویق به انجام فعالیت های جدید

این که همیشه کودکان تمرکز خود را فقط روی موضوعی که در آن بهتر هستند بگذارند، دیگر جا برای رشد ذهنیشان نمیماند و بهتر است که بچه ها کار های متفاوتی را برای کسب اعتماد به نفس هرچه بیشتر انجام دهند. دستیابی به مهارت‌های جدید باعث احساس توانمندی و اعتماد به نفس می‌شود که آنها می‌توانند با هر موقعیتی روبرو شون و در شرایط سخت بتوانند تمرکز خود را حفظ کنند.

به کودکان اجازه دهید شکست بخورند

طبیعی است که در راه تقویت اعتماد به نفس در کودکان، پدر و مادر ها از شکست فرزندشان نارحت شوند و یا از آن ها در مقابل شکست محافظت کنند.

اما آزمایش و خطا نحوه یادگیری کودکان است و ناکامی در دستیابی به یک هدف کمک می ‌کند تا کودکان متوجه شوند که این موضوع مرگبار نیست و میتوانند از نو شروع کرده و برای هدف خود تلاش کنند. این همچنین می ‌تواند باعث تلاش بیشتر کودکان شود و در بزرگسالی فردی قدرتمند و شکست ناپذیر شوند.

تلاش کودک را تحسین کنید

تلاش کودک را تحسین کنید

در ادامه مقاله اعتماد به نفس در کودکان باید بدانید که یادگیری این است که نه با اولین ناراحتی تسلیم شوید و نه پس از یک شکست از آن کار فاصله بگیرید، یک مهارت زندگی مهم است.

اعتماد به نفس و احساس ارزش شخصی نه تنها به معنای موفقیت در همه چیز در همه زمان‌ها نیست، بلکه به این معناست که کودکان انعطاف ‌پذیری دارند که برای ادامه تلاش کنند، و اگر بهترین نباشند، ناراحت نخواهند شد.

کمک به کودکان برای پیدا کردن استعدادشان

کشف علایق، می ‌تواند به کودکان کمک کند تا احساس هویت داشته باشند که برای اعتماد به نفس بسیار حیاتی است. البته، دیدن رشد استعدادهایشان همچنین می ‌تواند در اعتماد به نفس آن‌ ها تاثیر ویژه ای بگذارد پس بسیار حیاتی است که آن ها بتوانند رشته مورد علاقه خود را پیدا کرده و آن را ادامه دهند.

مشخص کردن اهداف

در راه نقویت اعتماد به نفس در کودکان، بیان هدف هایی که دارند و دستیابی به آنها باعث احساس اعتماد به نفس در فرزندانمان می ‌شود. کمک کنید که فرزندتان از آرزوها و رویاهایشان به اهداف قابل اجرا تبدیل شود با تشویق آن‌ها به نوشتن لیستی از چیزهایی که دوست دارند اطفاق بیوفتد و سپس در انجام دادن کار ها و رسیدن به اهدافشان کمکشان کنید

پیشنهاد مطالعه  رشد شخصیت کودک

کودکان را در تلاش کردن تشویق کنید

تشویق کودکان برای انجام و پیگیری کردن اهدافشان عالی است، اما مهم است به آن ‌ها اطلاع داده شود که شما باید بدون در نظر گرفتن نتیجه نهایی به تلاش خود ادامه دهید.

برای توسعه اعتماد به نفس در کودکان، سخت کوشی لازم است و نتایج همیشه فوری نیستند. به کودکان اعلام کنید که حاصل کاری که انجام می‌دهند را در آینده ای نزدیک خواهند دید، چه آن‌ها نوزادانی هستند که با بلوک ‌ها بازی می‌کنند و چه نوجوانانی که به خودآموزی گیتار می ‌پردازند.

باید قبول کنند که کامل نیستد

در ادامه اعتماد به نفس در کودکان، به عنوان بزرگسالان می‌دانیم که کمال گرایی غیر واقعی است و مهم است که کودکان در اسرع وقت این پیام را دریافت کنند.

به کودکان کمک کنید تا ببینند که برای تلویزیون، مجله یا صفحه اجتماعی دوستشان، ایده که دیگران همیشه خوشحال و موفق هستند، یک افسانه مخرب است. سعی کنید به آن‌ها یادآوری کنید که مهم کامل بودن انسانی است و بگویید که کاملا قابل قبول است و از ساده بودن او تعریف کنید.

آماده کردن کودکان برای موفقیت

چالش ‌ها برای کودکان خوب هستند، اما همچنین باید فرصت ‌هایی داشته باشند که مطمئن باشند موفق خواهند شد. به کودکان خود کمک کنید تا در فعالیت ‌هایی که احساس راحتی و اعتماد به نفس کافی دارند، شرکت کنند تا در آینده بتوانند چالش ‌های بزرگتری را مدیریت کنند.

به کودکان محبت کنید

به کودکان خود بگویید که آن ها را بدون فکر به اینکه برنده یا بازنده بازی هستند به انجام آن بپردازند. حتی زمانی که از او عصبانی هستید. کاری کنید که آن ها فکر کنند که در ذهن شما عالی هستند و نه فقط زمانی که کارهای عالی انجام می ‌دهند. این کار اعتماد به نفس آنها را تقویت خواهد کرد حتی زمانی که از خودشان خوشحال نیستند.

عوارض نداشتن اعتماد به نفس

عوارض نداشتن اعتماد به نفس

ضعیف بودن اعتماد به نفس در کودکان، تقریباً قطعاً زندگی چالش ‌برانگیزتری نسبت به یک کودک با اعتماد به ‌نفس کامل خواهد داشت. داشتن اعتماد به نفس خوب باعث می‌شود شخص ویژگی‌های خاصی در شخصیتش داشته باشد در حالی که اعتماد به نفس پایین، ویژگی ‌های منفی را در شخصیت افراد ایجاد می ‌کند.

طبق گفته سایت childmind افرادی که از اعتماد به نفس پایین رنج می‌برند، ممکن است با مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی،طلاق  و خودکشی مواجه شوند. همچنین، این افراد ممکن است در روابط شخصی و حرفه‌ ای خود نیز با مشکلات مواجه شوند و از فرصت‌های زندگی خود عقب بمانند.

جمع بندی

بنابراین، تقویت اعتماد به نفس در کودکان یکی از اولویت‌های اصلی والدین و مربیان است که می ‌تواند تأثیر بزرگی بر زندگی و پیشرفت آینده آن ها داشته باشد شما میتوانید با رعایت کردن نکاتی که در مقاله اعتماد به نفس در کودکان خواندید از سنین ابتدایی فرزندان خود را به درست ترین نحو ممکن تربیت کرده و آینده ای سرشار از اعتماد به نفس و درخشان برای کودک خود بسازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *