معرفی کتاب

نه، یعنی نه

نه، یعنی نه

کتاب «نه، یعنی نه» نوشته جینین ساندر درباره دخترک کوچکی صحبت می کند که به خوبی می تواند احساسات درونی خود مانند خشم، ترس، ناراحتی ودیگر احساسات خود را به درستی بیان کند، به خصوص در مورد فضای شخصی اش مانند اندام ومسائل درونی اش که هر شخصی اجازه ورود به آن را ندارد.

اودر کتاب نه، یعنی نه بیان می کند با اینکه سن کمی دارد اما می تواند خواسته خود را به طور قاطع بیان کند. در واقع این نه به این معنا می باشد که دختر کوچولوی کتاب داستان ما معنی واقعی  کلمه «نه» را می داند و اطمینان دارد که وقتی می گوید نمی خواهد یا دوست ندارد در واقع  از تصمیمی که گرفته است مطمئن می باشد.

داستان کتاب نه یعنی نه

داستان کتاب نه یعنی نه

دخترک کوچکی که در داستان کتاب نه، یعنی نه آمده توضیح می دهد که چگونه  در مقابل خواسته های نامتعارف  که بزرگترها  ازاو دارند وکودک تمایل به انجام آنها ندارد پاسخ «نه» به موقع و قاطع میدهد. به عنوان نمونه یکی ازاقوام  هنگام دیدن دختر  قصد داشته باشد کودک را در آغوش بگیرد و ببوسد درحالی که دختر کوچولوی داستان ما در آن لحظه فقط تمایل داشته باشد که دست بدهد.

بنابراین می تواند این حق را داشته باشد که به طور قاطع یعنی با صدای واضح و رسا مخالفت وتمایل نداشتن خود را با گفتن واژه «نه» اعلام کند. یا وقتی که قرار است با یکی از بچه های هم سن وسال خود بازی کند قدرت انتخاب داشته باشد در واقع این به این معنی می باشد که مثلا اگر بخواهند با او فوتبال بازی کنند او به راحتی بتواند مخالفت خود را اعلام کرده و یک نوع بازی دیگر مثلا خانه سازی را انتخاب کند.

دختر کوچولوی کتاب نه، یعنی نه تعریف می‌کند که چطور در برابر کارهایی که دوست ندارد، با قاطعیت نه می‌گوید. مثل وقتی که خاله‌اش بخواهد او را ببوسد و در آن لحظه او ترجیح بدهد فقط دست بدهند.

یا وقتی با پسر عمویش بازی می‌کنند، اگر دلش نخواهد که با او کشتی بگیرد یا این‌ که پسر عمویش او را قلقلک بدهد، او با قاطعیت می ‌گوید نه و بازی ‌های دیگری مثل توپ بازی می‌ کنند. او توضیح می‌دهد که با این‌که کوچک است؛ اما وقتی می‌گوید نه منظورش این نیست که مطمئن نیست یا شاید بعدا، بلکه او می‌تواند نظر خود را با قاطعیت بگوید چون او رییس بدنش است.

پیشنهاد مطالعه  واقعا جدی جدی

فواید خواندن کتاب نه یعنی نه

 کتاب نه، یعنی نه علاوه بر اینکه یک کتاب داستان سرگرم کننده برای کودکان است، حاوی فواید و نکات آموزشی بسیاری می باشد که علاوه براینکه برای افزایش مهارت های اجتماعی کودک بسیار مفید و به عنوان راهنمای خوبی برای اولیا و مربیان نیز عمل می کند که در ادامه برخی از این نکات را توضیح داده ایم.

تآثیر بر اعتماد به نفس کودک

در کتاب نه، یعنی نه هنگامی که به فرزند خود تلقین می کنید که اگر در برابر خواسته دیگران تسلیم نشود بنابراین اطرافیان تصور می کنند که او بسیار بی ادب و گستاخ است. درنتیجه فرزند ما عادت به قبول خواسته دیگران می کند حتی اگر باب میلش نباشد واین موضوع به شدت براعتماد به نفس کودک اثر گذاشته وکودک را تبدیل به فردی ضعیف می کند.

شناخت روش های مختلف نه گفتن

شناخت روش های مختلف نه گفتن

کاملا واضح است که نه گفتن، به معنای مخالفت می باشد. هنگامی که مخاطب کلمه نه را می شنود این حس به او دست می دهد که به او بی احترامی شده است به خصوص اگر این مخالفت از سمت یک کوچکتر به بزرگتر باشد. با آموزش شناخت روش های صحیح «نه» گفتن به فرزند خود به او یاد می دهیم که با حفظ احترام به بزرگترها می تواند به خواسته خود برسد که در کتاب «نه، یعنی نه» این روش ها کاملا آموزش داده  شده است.

آموزش دفاع  کردن  کودک از حق خود

کودکی می تواند در جامعه و در زمینه های مختلف زندگی خود به فردی قدرتمند و موفق تبدیل شود که مهارت دفاع از حق را بیاموزد و نیز یاد بگیرد که چطور باید در برابر خشونت، زور گفتن و هرنوع رفتاری که باعث ناراحتی او شود، واکنش مناسب و به جایی از خود نشان دهد و بتواند از حق مسلم خود با قاطعیت دفاع کند.

هدف کتاب نه یعنی نه

حتما گاهی اوقات شنیده ایم که وقتی فردی کم سن وسال مخالفتی می کند ، به سادگی او را قضاوت می کنند و به او لقب گستاخ یا بی ادب را می دهند. بنابراین اینکه ما به کودک خود آموزش دهیم که چطور نه بگوید که علاوه براینکه به بزرگتر خود احترام گذاشته و مورد قضاوت منفی قرار نگیرد بتواند به خواسته خود برسد، که اصلی ترین هدف نویسنده از نگارش کتاب «نه،یعنی نه»همین موضوع می باشد.

پیشنهاد مطالعه  درآمد پرماجرا

روش های یادگیری مهارت نه گفتن

در کتاب محبوب نه، یعنی نه برای یادگیری مهارت «نه» گفتن ،روش های مختلفی وجود دارد که می توان به کمک آنها علاوه بر آموزش گفتن «نه» در شرایط و موقعیت های متفاوت ، قاطعیت را نیز به فرزندمان آموزش دهیم .

آموزش نه گفتن به کمک بازی

شما می توانید بازی طراحی کنید که در آن تقاضایی از فرزندتان دارید که فرزند شما تمایل به انجام دادن آن ندارد و یا در خواست درستی نمی باشد. دراین مرحله کودک باید بتواند خواسته شما را با دلایل قانع کننده ای قبول نکند و برعکس این موضوع را هم مطرح کنید تا فرزندتان تحمل شنیدن «نه» را هم داشته باشد. فقط توجه کنید که فرزندتان تشخیص داده باشد که این یک بازی می باشد و تمریناتجالب دیگری در کتاب نه، یعنی نه وجود دارد.

آموزش نه گفتن با استفاده از نمایش عروسکی

شما می توانید به عنوان والد کودک، کتاب های داستانی و آموزشی مانند نه، یعنی نه که به این موضوع مرتبط می باشد را جستجو کنید و به کمک آن ها یک نمایش عروسکی طراحی کرده که خود کودک نیز در آن بازی کند و در قالب یک شخصیت نمایش بتواند راحت تر این مهارت را یادگرفته و تمرین کند.

درباره نویسنده کتاب نه یعنی نه

درباره نویسنده کتاب نه یعنی نه

خانم جینین ساندرز با نام مستعار «جی دیل» و نویسنده کتاب نه، یعنی نه است. خانم جی دیل اهل کشور آمریکا و یک ناشر ونویسنده با تجربه می باشد. خانم جینین معلم یک مدرسه ابتدایی است وهمچنین متآهل و سه فرزند دارد. خانم جی دیل در حوزه امنیت بدن ،تساوی جنسیتی و نیز آموزش روابط بر پایه احترام فردی فعال محسوب می شود. که آموزه های او در منازل ومدارس بسیاری آموزش داده می شود.

جمع بندی

کتاب «نه، یعنی نه» به نویسندگی خانم  جینین ساندرز، کتابی است که در قالب داستان کودکانه که شخصیت اصلی داستان یک دختر بچه شجاع وتوانمند می باشد که روش های صحیح نه گفتن در برابر هر خواسته ای را به کودکانمان آموزش می دهد تا در آینده کودکانی توانمند و موفقی داشته باشیم. کتاب نه، یعنی نه برای راهنمایی معلمان و مربیان کودک در جهت آموزش مهارت های اجتماعی نیز بسیار مفید واقع می شود.

و طبق گفته سایت barnesandnoble کتاب «نه، یعنی نه» یک منبع ارزشمند برای فهم عمیق‌تر مفهوم رضایت و اهمیت آن در روابط اجتماعی و جنسی است. سوزان کلی با ارائه تحلیل‌های فرهنگی و اجتماعی، به خوانندگان این امکان را می‌دهد که بهتر درک کنند چگونه می‌توانند به ایجاد فضایی امن و محترم برای خود و دیگران کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *