روانشناسی کودک

هوش موسیقیایی کودکان

هوش موسیقیایی کودکان

در رابطه با هوش موسیقیایی کودکان(Musical Intelligence) همه نگاه‌ها به هوش‌های چندگانه گاردنر که در کتاب چارچوب ذهن معرفی کرده جلب می‌شود. این هوش در کودک بیان داشتن توانایی‌هایی مانند درک، تشخیص، تبدیل و بیان صداها، و فرم‌های موسیقی است.

هوش موسیقیایی به کودکان کمک می‌کند تا از طریق صدا معنا را ایجاد کنند و همچنین ارتباط برقرار کنند و بتوانند آن را درک کنند.داشتن حساسیت و توجه زیاد به ریتم‌ها، ملودی‌ها و آهنگ‌های یک قطعه موسیقی بیان وجود هوش موسیقیایی در کودک است که میتوانید از اسباب بازی ها نیز برای تقویت این هوش از دوران نوزادی استفاده کنید مانند اسباب بازی تق تقی.

اگر به کودک خود توجه کنید، در صورتی که بتواند یک قطعه از موسیقی را بخاطر بسپارد، به ملودی یا ریتم آن فکر کند یا بتواند آن را بنوازد نشان‌دهنده داشتن هوش موسیقیایی در او است. در ادامه بیشتر درباره هوش موسیقیایی کودکان و ویژگی‌ها و تقویت آن صحبت خواهیم کرد.

تعریف هوش موسیقیایی

تعریف هوش موسیقیایی

برای تعریف هوش موسیقیایی باید به توانایی و مهارت استفاده از ابزار و عناصر موسیقی مانند صوت، صدا، ریتم، آهنگ، طنین و غیره توجه کرد.

صدا و حساسیت به آن را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین نشانه‌های هوش موسیقیایی به شمار آورد. حال امکان دارد که این صدا مربوط به یک قطعه موسیقی نواخته شده باشد یا صدایی باشد که در طبیعت ایجاد شده باشد.

ویژگی‌های هوش موسیقیایی

برای شناخت هوش موسیقیایی کودکان می‌توان به توانایی آن ‌ها در درک و فهم موسیقی، آهنگ‌ها، صداها، و الگوها نسبت دیگر افراد اشاره کرد. کودکانی که از هوش موسیقیایی بالایی برخوردارند شاید از لحاظ تصویری حافظه خوبی در تشخیص چهره‌ها نداشته باشند و کسی را که یک الی دو بار دیده باشند را خوب تشخیص ندهند.

اما این کودکان از لحاظ شنیداری بسیار توانمند بوده و به محض این‌که صدای آن‌ها را گوش دهند آن شخص را به یاد می‌آورند. این کودکان نسبت به موسیقی، آهنگ و آواز علاقه زیادی از خود بروز می‌دهند و در زمان‌هایی مانند راه رفتن با ریتم خاصی قدم می‌زنند یا در حین قدم زدن آهنگ گوش می‌دهند.

پیشنهاد مطالعه  تاثیرات بازی والدین با کودکان

این کودکان توانایی خوبی در به خاطر سپردن موسیقی دارند و فقط با یک الی دو بار گوش دادن می‌توانند آن را در ذهن خود جای دهند. همچنین در استفاده از ابزارهای موسیقی خیلی سریع‌تر نسبت به دیگران مهارت استفاده از آن را یاد می‌گیرند.

راهکارهای تقویت هوش موسیقیایی کودکان

راهکارهای تقویت هوش موسیقیایی کودکان

برای این‌که بتوانید هوش موسیقیایی کودکان خود را تقویت کنید راهکارهایی وجود دارد که یکی از آن‌ها شرکت در کنسرت به همراه فرزندتان است. شما می‌توانید با همراهی کودک خود در کنسرت او را نسبت به موسیقی علاقه‌مند کنید.

نواختن ساز را می‌توانید خود در صورتی که شناختی از موزیک دارید به او یاد دهید یا این‌که او را به کلاس‌های آموزشی موسیقی ببرید. همچنین پخش موسیقی‌های مختلف از خوانندگان مختلف با ریتم‌های متفاوت علاوه‌بر این‌که به کودکتان گستردگی دنیای موسیقی را نشان می‌دهید، او را در شناخت و تحلیل و بررسی موسیقی کنجکاو می‌کنید.

امکان پخش موسیقی در زمان مطالعه، کار یا بازی کمک می‌کند تا کودک برای دقت به متن آهنگ تلاش بیشتری در تمرکز، اجرا و بهره‌وری خود داشته باشد. همچنین در زمان پخش تلویزیون و دیدن انیمیشن توجه کودک به موسیقی متن می‌تواند مهارت موسیقیایی او را افزایش دهد.

تشویق کودک به شعر خواندن و یا پخش موسیقی‌های مختلف و حدس آن کمک می‌کند تا کودک دقت و توجه بیشتری در شناخت موسیقی داشته باشد.

همچنین زمانی که برای گردش در طبیعت هستید می‌توانید از کودک خود بخواهید تا صداهایی را که به گوشش می‌رسد را برای شما حدس بزند. والدین نقش بسیار مهمی در تقویت هوش موسیقیایی کودکان خود دارند و برای تقویت آن باید به کودک بیشتر توجه کنند.

نشانه‌های شناخت هوش موسیقیایی

کودکان می‌توانند هوش موسیقیایی بالایی داشته باشند و برای شناسایی آن می‌توانید نشانه‌های این هوش را دنبال کنید. شما می‌توانید با شناسایی این هوش در کودک خود، کمک کنید تا آن را تقویت کند.

تقویت هوش موسیقیایی باعث رشد مهارت‌های کودک و شغل او در آینده می‌شود. در ادامه این نشانه‌ها را بیشتر بررسی می‌کنیم و شما را با آن‌ها آشنا می‌کنیم.

آن‌ها به خوبی سوت می‌زنند

شاید برایتان جالب باشد که بدانید سوت زدن یک نمونه از هوش موسیقیایی است که با وجود ساده بودن آن دارای ویژگی‌های بسیار زیادی است.

امکان ایجاد ریتم، زیروبم و لحن دلخواه با استفاده از سوت زدن وجود دارد و می‌توان با آن یک واکنش عاطفی را در شنوندگان بوجود آورد. برای تولید و ساخت یک موسیقی با کمک سوت نیاز است که استعداد بالایی از موسیقی داشته باشید که میتوانید برای تقویت این قابلیت از محصولات جذابی مثل سوت فرفره استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه  اسباب بازی برای تقویت هوش کودکان

تشخیص راحت ژانرهای موسیقی

برای تشخیص راحت ژانرهای موسیقی باید بدانید که هر ژانر به مدل‌های مختلفی از موسیقی که ویژگی‌های مشترک و مختلفی دارند اشاره می‌کند. این ویژگی شامل مواردی مانند سرعت موسیقی و ریتم آن، انواع مدل‌های ساز مورد استفاده و سبک کلی آن موسیقی است.

همچنین در فرهنگ غرب از رایج‌ترین ژانر استفاده شده می‌توان به راک، جاز، آر اند بی، کانتری و هیپ هاپ اشاره کرد. بسیاری از افراد قدرت تشخیص موسیقی را با گوش دادن به آن دارند و می‌تواند سبک آن را نیز تشخیص دهند. افرادی که هوش موسیقیایی بالایی دارند توانایی تشخیص تفاوت‌های متعددی از یک موسیقی را دارند.

خلق آهنگ توسط خودشان

خلق آهنگ توسط خودشان

این‌که شخصی توانایی نوشتن یک آهنگ جدید و خوب را داشته باشد یک مهارت بسیار بالا در او به شمار می‌رود. شاید در زمان گوش دادن به یک آهنگ برایتان ساده به نظر بیاید ولی در واقع این چنین نیست.

زمانی که نسخه اولیه یک آهنگ تولید می‌شود بسیار ساده و ابتدایی است و بعد از ضبط آن شروع به ایجاد تغییرات و تنظیمات برای تولید نسخه نهایی آن می‌کنند. بسیاری از موسیقی‌ها شاهکاری بزرگ و بی‌همتا در طول تاریخ هستند که روح و روان شنونده را نوازش می‌کنند.

تاثیر اسباب‌بازی‌ها بر هوش موسیقیایی کودکان

طبق گفته سایت newharmonyline بسیاری از اسباب‌بازی‌ها نقش موثری در تقویت هوش موسیقیایی کودکان دارند. این اسباب‌بازی‌ها که مشابه ابزارهای موسیقی ساخته شده‌اند با تولید صدا و ریتم خاص کمک می‌کنند تا درک موثری از انواع صداها و آهنگ‌ها در کودک ایجاد شود. اسباب‌بازی‌ها همیشه برای کودکان موثر بوده‌اند و مهارت‌ها و تونایی‌های آن‌ها را رشد و توسعه داده‌اند. والدین می‌توانند با تهیه این مدل از اسباب‌بازی، نقشی اساسی در کمک به رشد کودک خود داشته باشند.

اسباب‌بازی‌هایی مانند تلفن زنگ‌دار، عروسک‌های صدادار، سوت و فلوت، اسباب‌بازی تق تقی و تق تقی زنبوری از نمونه اسباب‌بازی‌هایی هستند که با تولید صدا می‌توانند هوش موسیقیایی کودکان را تحت تاثیر قرار دهند.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی شد تا شما را با هوش موسیقیایی کودکان، ویژگی‌های آن و نشنانه‌های شناخت آن آشنا کنیم. با توجه به دانستن این اطلاعات، اکنون شما بهتر می‌توانید درباره آینده و پیشرفت کودک خود تصمیم بگیرید اگر هوش موسیقیایی کودکان بالا باشد نشانه از هنرمند بودن شخصیت آن کودک است که میبایست با تمرین و تکرار این حس را تقویت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *