سلامت کودک

حافظه شنیداری در کودکان

حافظه شنیداری در کودکان

با سلام به یکی دیگر از مقالات هدهد در رابطه با حافظه شنیداری در کودکان (Auditory memory in children) خوش آمدید. یکی از مهم ترین مسائلی که پدر و مادر ها باید در سنین ابتدایی فرزند خود به آن توجه کنند حواس 5 گانه کودک است که میتوان گفت شنیداری یکی از مهم ترین آن ها است.

حافظه شنیداری در کودکان، درواقع توانایی ما برای “دریافت” و سپس به یاد آوردن چیزهایی است که می‌شنویم. اساساً همه چیز درباره گوش دادن و دیدن است. و با توجه به اینکه معلمان بسیاری از زمان خود را صحبت کردن صرف می‌کنند، طبیعی است که بخواهند حافظه شنیداری دانش آموزانش را تقویت کند.

ویژگی های کودک با حافظه شنیداری بد

ویژگی های کودک با حافظه شنیداری بد

زمانی که حافظه شنیداری در کودکان با اختلال مواجه است، به این معناست که آن‌ها همه چیزی که معلم می‌گوید را دریافت نمی‌کنند، و زمانی که باید بعداً به یاد آوری کنند، یا نمی‌توانند، یا سختی زیادی دارند. این می‌تواند منجر به مشکلاتی در دنبال کردن دستورات و توسعه درک خوبی از واژگان شود. یکی از نشانه ‌های مشخص این موضوع این است که اگر کودکی مشکلی در یادآوری کلمات آوازهای مهد کودک داشته باشد. نتوانستن به یاد آوردن آنچه معلم گفته است می‌تواند باعث مشکلاتی برای کودک در به یاد آوردن اطلاعات کلیدی و یادگیری شود.

و ممکن است با برخی از مشکل ها مواجه شوند که در ادامه به شما خواهیم گفت:

  • مشکل نوشتن املا
  • یادگیری اعداد
  • قافیه بندی کلمات
  • پیروی از دستور العمل ها

نحوه تشخیص کودکان با حافظه شنیداری ضعیف

چند دلیل وجود دارد که ممکن است حافظه شنیداری در کودکان را مختل کند. برخی دارای اختلال پردازش شنیداری هستند که به معنای آن است که آن‌ها می ‌توانند به طور عادی بشنوند، اما با مهارت‌های پایه ‌ای رمزگشایی مشکل دارند.

به عبارت دیگر، آن‌ها دچار مشکل در شناسایی و درک کلمات به محض گفته شدن آن‌ها می‌شوند. مختل شدن حافظه شنیداری در کودکان به این معناست که برای آن‌ها سخت ‌تر است تا پیگیری کنند که گوینده چه می گوید. شرایطی مانند اختلال کم ‌توجهی و بیش ‌فعالی همچنین می‌ تواند بر توانایی کودکان در جذب اطلاعات گفته شده تأثیر بگذارد.

پیشنهاد مطالعه  رشد مغزی کودک

در واقع، اختلال کم‌توجهی و بیش‌فعالی (ADHD) اغلب با اختلال پردازش شنیداری (APD) اشتباه گرفته می‌شود که می‌تواند تشخیص آن را بسیار دشوارتر کند.

چندین آزمون برای اندازه‌ گیری حافظه شنیداری کودکان وجود دارد. یکی از معروف ‌ترین آزمون ‌ها شامل اندازه‌ گیری “طول دنباله اعداد” است. به این معنا که این آزمون شامل اندازه‌گیری تعداد اعدادی است که فرد می‌تواند به ترتیب بعد از شنیدن آن‌ها به خاطر بیاورد.

راه های تقویت حافظه شنیداری در کودکان

راه های تقویت حافظه شنیداری در کودکان

حافظه شنیداری در کودکان یک مهارت مهم است، هم در مدرسه و هم در زندگی روزمره. بنابراین، اگر می‌خواهید به کلاس خود یا فرزندتان کمک کنید تا این مهارت را تقویت کنند، خوشحال خواهید شد که بدانید راه‌های زیادی برای این کار وجود دارد، چه در خانه و چه در مدرسه.

در اینجا چندین استراتژی موثر برای تقویت حافظه شنیداری در کودکان را معرفی کرده‌ایم که به نظر ما بسیار مفید هستند و به راحتی قابل اجرا می‌باشند و همچنین میتوانید از اسباب بازی هایی که باعث تولید صدا می شوند استفاده کنده مانند اسباب بازی تق تقی و از سنین ابتدایی برای کودکانتان موسیقی پخش کنید تا بتوانید این هوش را هر چه بهتر در فرزندانتان تقویت کنید.

تعلیم و تربیت

کمک کردن به کودک خود تا متوجه شود چه چیزی آن‌ها را از دیگران متمایز می‌کند، می‌تواند راهی عالی برای افزایش اعتماد به نفسشان باشد. و زمانی که اعتماد به نفس دارند، احتمالاً بیشتر صحبت می‌کنند اگر چیزی را از دست داده باشند. همچنین می‌توانید دیگر کودکان را نیز آموزش دهید، تا کودکان از همسنان خود حمایت شود.

نوشتن

همچنین برای بهبود حافظه شنیداری در کودکان، ممکن است مفید باشد که یک دفترچه یادداشت با خود داشته باشند. به این ترتیب، آن‌ها می‌توانند هر گونه اطلاعاتی که بخواهند بعداً به یاد بیاورند، را یادداشت کنند. منابع دیگری مانند برنامه‌های زمانی و خاطرات، و موسیقی هایی که قصد حفظ کردن آن را دارند نیز میتواند کمک کننده باشد.

خودگفتگو

این یک مورد است که بسیاری از ما به طور ذاتی انجام می‌دهیم. زمانی که نیاز به یادآوری چیزی داریم، اغلب آن را به خودمان تکرار می‌کنیم تا از فراموشی جلوگیری کنیم. بنابراین، هر زمان که دستورات یا اطلاعاتی به کلاس یا کودکتان می‌دهید، می‌توانید امتحان کنید آن را به آن‌ها بگویید تا به شما برگردانند.

پیشنهاد مطالعه  تأثیر رسانه بر کودکان

تکرار

به عنوان یک استراتژی مرتبط، می‌توانید تلاش کنید اطلاعات کلیدی را به کلاس یا کودکتان تکرار کنید. اگر این کار را به اندازه کافی انجام دهید، امیدواریم که کودکان وقتی موضوعی را به یاد نیاوردند، احساس ناراحتی نکنند. آن‌ها را تشویق کنید که بخشی از چیزی که شنیده‌اند را تکرار کنند.

تصویرسازی

تصویرسازی

می‌توانید همچنین کلاس یا کودکتان را به تصور آنچه را به آن‌ ها می‌ گویید تشویق کنید. به عنوان مثال، اگر فعالیتی مربوط به هنر و کار دستی انجام می‌دهید، کودکان ممکن است بهتر باشد مرحله بعدی را در ذهن خود تصور کنند، به جای دنبال کردن دستورالعمل‌ها.

شما می‌توانید این را به طور کلی نیز تمرین کنید. سعی کنید یک صحنه را برای کلاس یا کودک خود توصیف کنید، و سپس ببینید آیا آن‌ها می ‌توانند آن را بکشند و تمام جزئیات ممکن را شامل شود که این یکی از بهترین روش های بهبود حافظه شنیداری در کودکان می باشد.

چند نمونه بازی نیز برای تقویت حافظه شنیداری در کودکان وجود دارد که در ادامه با آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • بازی هپ: بازی شمارش اعداد “هپ” یک بازی ساده و سرگرم‌کننده برای تقویت حافظه و تمرکز کودکان است. شرکت‌کنندگان به ترتیب اعداد را می‌شمارند و در زمان رسیدن به اعداد خاصی، به جای عدد، کلمه “هپ” را می‌گویند.
  • بازی با نام ها: بازی نام‌ها در واقع این گونه است که با حرف آخر اسم گفته شده باید یک اسم جدید آورد، یک بازی سرگرم‌ کننده و آموزشی است که می‌تواند در هر جمعی اجرا شود. این بازی به تقویت حافظه، تمرکز و دایره لغات کمک می‌کند.
  • بازی تشخیص صدا: بازی “تشخیص صدا” یک بازی جذاب و آموزنده است که در جمع‌های مختلف اجرا می‌شود و به تقویت مهارت‌های شنیداری و تمرکز کمک می‌کند. شرکت‌کنندگان باید صداهای پخش شده توسط میزبان را تشخیص دهند و امتیاز کسب کنند؛ هر کس بیشترین امتیاز را بگیرد، برنده است.

جمع بندی

حافظه شنیداری در کودکان و نوزادان امری است که باید از سنین ابتدایی تقویت شود تا کودک بتواند در مدرسه نمرات خوبی بگیرد و در اجتماع ارطباتات قوی داشته باشد که شما می توانید طبق آموزش هایی که در اختیارتان گذاشتیم این حافظه را تقویت کنید.

و طبق گفته وب سایت childmind اگر احساس کردید حافظه شنیداری در کودکتان ضعیف است می بایست هر روز چند ساعت را به آموزش بپردازید و سعی کنید برای این کار از بازی نیز استفاده کنید تا انگیزه کودکان برای انجام این کار از بین نرود.

5 دیدگاه در “حافظه شنیداری در کودکان

  1. zahra Amiri گفت:

    عالی بود.من با خواندن مقاله شما بعد از کلی گفتار درمانی الان خودم فهمیدم مشکل پسر هفت ساله من حافظه شنیداری ضعیف هست و همین امر باعث شده دوباره پسرم کلاس اول رو تکرار کنه،چی می‌شد من اینو زودتر میفهمیدم.مرسی واقعا از مقاله بسیار خوبتون.سپاسگزارم

    1. پشتیبان سایت گفت:

      خواهش میکنم ممنون از وقتی که گذاشتین

    2. پشتیبان سایت گفت:

      خوشحال هستیم که این مقاله براتون مفید بوده

    3. پشتیبان سایت گفت:

      درود
      خوشحالیم که این مطلب مفید بوده براتون

    4. ادمین محتوا گفت:

      درود
      بسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *